Bleckmann, Hertsens Transport en DCL winnaars T&L Gazellen 2021

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen
Bleckmann winnaar in categorie grote ondernemingen Transport & Logistics Gazellen 2021
Bleckmann winnaar in categorie grote ondernemingen Transport & Logistics Gazellen 2021 © Erik Duckers

Logistiek dienstverlener Bleckmann is de winnaar van de Transport & Logistics Gazellen 2021 bij de grote bedrijven. Bij de middelgrote ondernemingen ging de trofee naar Hertsens Transport. DCL Services uit Lummen won bij de kleine ondernemingen.

De uitreiking van de Transport & Logistics Gazellen 2021 vond dinsdagavond plaats op de gala-avond van de Transport & Logistics-beurs in Antwerpen. Organisatoren Easyfairs, Transportmedia en Trends bekronen met de Gazellen bedrijven in de transport- en logistieke sector die gedurende de laatste vijf jaar het sterkst gegroeid zijn. Daarnaast kijken ze naar de duurzaamheid van de groei.

Bleckmann

In de categorie van de grote ondernemingen kwam Bleckmann, gespecialiseerd in e-commercelogistiek voor de modesector, als winnaar uit de bus. Het bedrijf werd opgericht in Nederland in 1862, maar telt ondertussen zeven vestigingen in België. In heel Europa telt het netwerk meer dan vijfentwintig fulfilmentcentra. Tot het klantenbestand uit de modesector behoren onder meer Abercrombie & Fitch, Carhartt, O’Neill, enzovoort, zo meldt Transportmedia. In 2019 won Bleckmann de trofee ook al eens bij de grote ondernemingen.

Hertsens Transport

Bij de middelgrote ondernemingen sleepte Hertsens Transport uit Kruibeke de trofee in de wacht. Het ruim dertig jaar geleden opgerichte bedrijf is gespecialiseerd in het vervoer van afval. Het beschikt over een vloot van 180 trekkers en 300 opleggers en stelt 200 mensen tewerk.

DCL Services

Het tien jaar geleden opgerichte DCL Services uit Lummen won in de categorie van de kleine ondernemingen. Het bedrijf voert transportopdrachten uit voor onder meer La Lorraine Bakery Group, Getax, DHL en GLS.

Koen Heinen