Beurs Transport & Logistics vanaf 2022 tweejaarlijks in Gent

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren
Gent Flanders Expo
Gent Flanders Expo © Wikimedia Commons

Vanaf volgend jaar wordt de vakbeurs Transport & Logistics een jaarlijks event. De beurs zal in 2022 in Gent doorgaan, in 2023 in Antwerpen. In Gent wordt de focus op transport en logistiek voor de voedingssector gelegd.

Vandaag is de beurs Transport & Logistics Antwerp aan haar derde en laatste dag toe. In de rand daarvan kondigde Nadine Francus, group event director bij Easyfairs en organisator van de beurs, aan dat in september 2022 de beurs ook in Gent zal doorgaan. “Gent is gegroeid tot een belangrijke logistieke hotspot met een aantal grote logistieke spelers. Zowel vanuit de logistieke gemeenschap en exposanten, als vanuit de bezoekers bleek dat er een grote belangstelling bestaat voor een logistieke beurs in het Gentse”, zegt ze.

Daarom wordt de beurs dus vanaf volgend jaar afwisselend in Gent en Antwerpen georganiseerd. “Onze roots zijn in Antwerpen en wij blijven er nauw samenwerken met onze strategische partner, de haven van Antwerpen. Daar willen we meer gericht werken op de petrochemische sector. In Oost- en West-Vlaanderen zijn verschillende grote spelers in de sector van de voedingslogistiek aanwezig. Dat opent nieuwe mogelijkheden naar exposanten uit de voedingslogistiek toe”, zegt ze.

Net als in Antwerpen zullen in Gent verschillende conferenties, seminaries en debatten doorgaan. “We merken dat content een belangrijke drijfveer is voor de bezoekers om zich naar een beurs te begeven. Het programma zal dan ook in ruime mate gericht zijn op die specifieke sector”, voegt Francus toe.

De beurs in Antwerpen zal traditiegetrouw in oktober plaatsvinden en die in Gent in september. De eerste editie in Gent: 13,14 en 15 september 2022 in Hall 1 van Flanders Expo

Verpakkingsbeurs

Omdat de voedingssector ook een grote afnemer is van verpakkingen, verhuist Empack (event voor de verpakkingsindustrie) eveneens naar Gent. “Zo kunnen we de hele logistieke keten coveren”, zegt Francus. De verpakkingsbeurs zal parallel met Transport & Logistics plaatsvinden, eveneens in Flanders Expo.

Namen

Francus onthulde dat Transport & Logistics ook in Wallonië de draad weer oppikt. “In 2019 was de eerste editie van de beurs in Namur Expo een groot succes. Door de coronacrisis kon ze sindsdien niet doorgaan, maar in mei volgend jaar dus wel. Ook daar merken we dat de belangstelling nu al zeer groot is.”

Philippe Van Dooren