Transportbedrijf Garsou-Angenot breidt opslagcapaciteit alweer uit

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren
Nieuwbouw Garsou-Angenot
Nieuwbouw Garsou-Angenot © Garsou-Angenot

Garsou-Angenot bouwt in Thimister-Clermont, langs de E40 tussen Luik en Eupen, een nieuwe opslagplaats van 8.500 m². Het transport- en logistiekbedrijf neemt de 11.500 extra palletplaatsen voor eind 2021 in gebruik.

Garsou-Angenot kocht twee jaar geleden een extra perceel van 5 ha op het industriepark Les Plénesses, waar het bedrijf nu al gevestigd is. De gronden zijn er schaars en het bedrijf wou zich zo verzekeren van groeimogelijkheden. Een eerste magazijn, dat onder meer gecertificeerd zal zijn voor de opslag van droge levensmiddelen, wordt er momenteel gebouwd. Op termijn kan de magazijnoppervlakte verdrievoudigd worden.

Het bedrijf, dat al bijna 150 jaar oud is en geleid wordt door de vijfde generatie, kent een forse groei. In 2018 verdubbelde het al zijn oppervlakte op Les Plénesses tot 9.000 m² (12.000 palletplaatsen). Het is actief in Benelux-distributie, internationaal transport (groepage en volle ladingen), zeevrachtexpeditie en luchtvracht (met een eigen vestiging in Machelen). Het beschikt over een wagenpark van zo’n 40 vrachtwagens.

Garsou-Angenot is een van de zes leden van het pan-Europese netwerk Astre, naast Dandoy, Gheeraert, GOBO, JET en Van Mieghem.

Philippe Van Dooren