Nog altijd geen CEO voor luchthaven Luik

Nieuws, Logistiek
Melanie De Vrieze
De Luikse luchthaven
De Luikse luchthaven © Liege Airport

Nadat Christophe Bernardini in augustus de functie van CEO van Liege Airport weigerde, heeft de Luikse luchthaven nog altijd geen nieuwe topman. Headhunter Egon Zehnder moet tegen eind september een nieuwe kandidaat voordragen.

Een headhuntersbureau droeg in juli de Fransman Christophe Bernardini voor als opvolger van Luc Partoune, die ontslagen werd wegens onregelmatigheden. Christophe Bernardini, voormalige baas van Sabena Technics en fabrikant van uitrustingen Zodiac Aerospace, zou vanaf half september de CEO ad interim Frédéric Jacquet vervangen. Eind augustus liet Bernardini weten dat hij die functie toch niet zou opnemen.

Volgens Le Soir zou de huidige interim-directeur Jacquet, die tot de top drie van de headhunter behoorde, intussen zijn kandidatuur voor de functie van CEO ingetrokken hebben. Dat bevestigt ook de woordvoerster van Liege Airport aan Flows. 

Nieuwe aanwervingsprocedure

Het directiecomité van de Luikse luchthaven besprak vorige vrijdag de benoeming van de toekomstige CEO van de luchthaven. Na contact met de aandeelhouders werd beslist om een nieuwe aanwervingsprocedure op te starten. Headhunter Egon Zehnder is onmiddellijk begonnen met de werkzaamheden om de beste kandidaat voor te dragen, met alle passende referenties en zo snel mogelijk beschikbaar. 

Volgens Liege Airport zijn al verschillende contacten gelegd met kandidaten die belangstelling voor de functie tonen. Het uitvoerend comité zou tegen eind september de keuze van een CEO aan de raad van bestuur voorstellen.

Melanie De Vrieze