Neovia Logistics huurt magazijn van 10.000 m² op Genk Green Logistics

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen
Eerste gebouw op Genk Green Logistics
Eerste gebouw op Genk Green Logistics © Genk Green Logistics

Op de voormalige Ford-site krijgt het nieuwe logistieke park Genk Green Logistics er met Neovia Logistics een derde huurder bij. Het in ‘third party logistics’ (3PL) gespecialiseerde bedrijf gaat er een nog te bouwen unit van 10.000 m² huren.

Eerder wist Genk Green Logistics al Eddie Stobart Logistics en P&O Ferrymasters aan te trekken als huurders op het 250.000 m² grote logistiek en semi-industrieel complex van Intervest en Group Machiels. MG Real Estate staat als partner van Intervest in voor de realisatie van in totaal 21 units op de site. Het gebouw voor Neovia Logistics wordt volgens de planning opgeleverd in het eerste kwartaal van 2022.

“De trein van Genk Green Logistics en de duurzame herontwikkeling van de voormalige Ford-site is met deze nieuwe overeenkomst, de derde in een tijdspanne van enkele maanden, helemaal vertrokken”, benadrukt Louis Machiels, voorzitter van de raad van bestuur van Group Machiels.

Transit-blok

Het gebouw voor Neovia Logistics is het eerste van het Transit-blok, genoemd naar een van de Ford-modellen die vroeger op de site werden geproduceerd. “De unieke combinatie van multimodale toegang en het hoge niveau van duurzaamheid en flexibiliteit van Genk Green Logistics zorgen voor een optimaal voordeel voor groei en uitmuntendheid van onze klanten in Europa”, zegt Michael Lebon, director business development EMEA bij Neovia Logistics.

De logistieke dienstverlener telt wereldwijd meer dan honderd vestigingen. Het bedrijf heeft klanten in de automotive industrie, industrie, lucht- en ruimtevaart, technologie en detailhandel.

Koen Heinen