Groep Gheys neemt Nederlandse Witlox Logistics over

Nieuws, Logistiek
Yannick De Spiegeleir
Groep Gheys uit Mol neemt het Nederlandse Witlox Logistics over.
Groep Gheys uit Mol neemt het Nederlandse Witlox Logistics over. © Groep Gheys

Transport- en logistieke groep Gheys uit Mol heeft Witlox Logistics uit het Nederlandse Hilvarenbeek overgenomen. Witlox is gespecialiseerd in het vervoer van droge bulk voor de petrochemische sector.

Voor Gheys is het de tweede overname op twee jaar tijd. Vorig jaar nam het Kristotrans uit Aarschot over: een transportbedrijf gespecialiseerd in ‘food & feed’ in bulk. Het is de eerste overname van de groep uit Mol in Nederland.

Het familiebedrijf Witlox is al ruim dertig jaar gespecialiseerd in nationaal en internationaal bulktransport voor de petrochemische sector. Het telt vandaag een twintigtal combinaties en wordt geleid door Tinny Witlox. Het werkterrein van Witlox bestrijkt voornamelijk de Benelux en Duitsland. De volgende jaren wil Witlox sterk groeien met de ondersteuning van een grotere groep. Tinny Witlox zal de dagelijkse operaties in Nederland blijven aansturen.

Ronny Joos, CEO van groep Gheys, licht toe dat de overname van Witlox volledig past in de strategische keuze om in het internationale bulktransport verder te groeien met een internationale vloot en hubs in diverse Europese landen. “Met deze overname willen we het aanbod aan capaciteit voor onze klanten verzekeren en optimaliseren in een steeds complexere en wijzigende Europese transportmarkt. Het Europese Mobility Pack, bovenop het grote tekort aan instroom van nieuwe chauffeurs, zal een grote impact hebben op de beschikbare vlootcapaciteiten binnen Europa en zal leiden tot een toenemende druk op de kosten.”   

“In de nabije toekomst kijken we nog naar andere landen”, zegt Dirk Gheys voorzitter van de raad van bestuur. “Dit alles om onze klanten de hen vertrouwde topservice te blijven garanderen en verder te groeien.”

Binnenvaartterminals

Vandaag telt groep Gheys een vloot van meer dan 250 trekkers en zijn ze actief in de petrochemie, food en feed.  Daarnaast bezit Gheys twee binnenvaartterminals in Mol en Beringen. Naast transport biedt het zijn klanten logistieke diensten op drie locaties in Mol, Beringen en Genk met een totale opslagcapaciteit van meer dan 50.000 ton bulkgoederen en 70.000 ton palletgoed. In Beringen zal in 2022 bijkomende opslagcapaciteit in zowel bulk- als palletgoed worden bijgebouwd. Tot slot heeft de groep sinds eind 2020 een eigen windmolenpark waarmee ze haar logistieke site in Beringen volledig kan voorzien in groene stroom.

Omzet

Dit jaar stevent groep Gheys af op een omzet van 82 miljoen euro. Witlox zal in 2021 een omzet van om en bij de 5 miljoen euro realiseren. “Hiermee zijn we goed op weg om binnen de drie jaar de kaap van 100 miljoen euro omzet te realiseren.”

Yannick De Spiegeleir