CityDepot opent grotere hub van 3.000 m² in Gent

Nieuws, Logistiek
Yannick De Spiegeleir
Kristof Gouvaerts (links) opent samen met schepenen Bracke, Watteeuw en Storms de nieuwe hub van CityDepot in Gent
Kristof Gouvaerts (links) opent samen met schepenen Bracke, Watteeuw en Storms de nieuwe hub van CityDepot in Gent © Yannick De Spiegeleir

CityDepot, onderdeel van BD Logistics, heeft dinsdag zijn nieuwe hub aan de rand van Gent geopend. Met die extra uitvalsbasis van 3.000 m² breidt de stadsdistributeur zijn capaciteit in en rond de stad fors uit.

De nieuwe hub is gevestigd in Evergem, vlak bij de ring en met vlotte toegang richting de binnenstad. CityDepot had al een vestiging aan de Stropkaai. Die locatie wordt voortaan ingezet als microhub, voornamelijk voor transport via cargofietsen en een deel van de leveringen met elektrische bestelwagens. De nieuwe locatie aan de Brugste Steenweg in Evergem heeft de nodige koelruimtes. “Dat biedt opportuniteiten op het vlak van ‘fresh logistics’”, zegt Kristof Gouvaerts, managing director van BD Logistics.

“Deze hub biedt heel wat opportuniteiten voor zowel onze retail- en e-commerce- als onze transportklanten. We zullen zo nog meer goederenstromen kunnen bundelen aan de rand van de stad en die op een duurzame manier de binnenstad binnenbrengen”, aldus Gouvaerts.

Raamovereenkomst

Gentse schepenen Sofie Bracke (Open Vld), Annelies Storms (Vooruit) en Filip Watteeuw (Groen) waren aanwezig op de feestelijke opening van de nieuwe CityDepot-vestiging. “Ons materiaaltransport willen we als stad veilig, efficiënt en duurzaam organiseren”, zegt Storms. “Vandaar onze raamovereenkomst met CityDepot voor transporten met fietsen, elektrische voertuigen, voertuigen op cng of aangedreven door waterstof, met partijen waarvan we weten dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen. En dat is bij CityDepot het geval.”

Negende locatie

CityDepot heeft naast Gent nog vestigingen in zeven Belgische steden: Antwerpen, Brussel, Hasselt, Luik, Charleroi, Mechelen en Leuven. “Er zitten al plannen in de pijplijn voor een negende hub”, bevestigt Gouvaerts aan Flows. De locatie maakt CityDepot later bekend.

Yannick De Spiegeleir