CCSC richt fumigatiezone in op terreinen Wijngaard Natie

Nieuws, Logistiek
Julie Desmet
Waarschuwing fumigatie
Waarschuwing fumigatie © Bart Timperman

Container & Cargo Service Center rolt zijn activiteiten op de terreinen van Wijngaard Natie in Antwerpen verder uit. De Rotterdamse logistiekspeler biedt eind september ook fumigatiediensten aan. “Dit is een grote tweede stap voor ons”, klinkt het.

In totaal beschikt CCSC over 12.000 m² terrein voor invulling van zijn activiteiten bij Wijngaard Natie in de Antwerpse haven. Vandaag neemt CCSC daarvan al 5.000 m² in gebruik voor empty depot (containeropslag- en herstelling, red.). “We hadden een tweede optie genomen op een braakliggend terrein, maar hebben dat in de opstartfase niet nodig gehad”, vertelt Kobe Govaerts, operationeel manager bij CCSC in Antwerpen. “Samen met Wijngaard Natie hebben we beslist om het aanpalende terrein als fumigatiezone in te richten.” 

Ervaring 

Een klant van Wijngaard Natie bracht de bal aan het rollen. “Wijngaard Natie biedt zelf nog geen containerfumigaties aan op hun terreinen. We kregen van een groot transportbedrijf, dat ik nog niet bij naam kan vernoemen, de vraag om voor hen in de haven van Antwerpen voor de begassing te zorgen”, vertelt Kobe. “Vanuit mijn eigen logistieke verleden, heb ik zelf ook gelijkaardige fumigatieprojecten begeleid bij Trimodal Terminal Brussels en BCTN in Tessenderlo. Met die ervaring op zak, had ik geen schrik om dit verhaal op te starten.”

Inrichting

De Antwerpse fumigatiespecialist Descroes heeft CCSC begeleid in het aanvragen van de nodige licenties bij de havenkapiteinsdienst en de technische kant ervan. “Het is een lang tracé geweest, maar de administratieve afwikkeling is klaar”, zegt Govaerts. “We zijn nu met de inrichting van het terrein gestart.”

CCSC zal vooral instaan voor de fumigatie van boomstammen voor export, maar ook voor de standaard gasbehandeling van traditionele en soft commodities zoals voedingswaren. 

Modificatie

“Dit is een grote tweede stap voor ons”, vertelt Govaerts. “In een volgende fase zullen we ook tweedehandscontainers ombouwen met een van onze Rotterdamse klanten als partner.”

Julie Desmet