Ahlers neemt vijfhonderd logistiekmedewerkers over van Philip Morris

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen
Russische vestiging van Philip Morris International
Russische vestiging van Philip Morris International © Ahlers

Tabaksproducent Philip Morris International (PMI) kiest Ahlers als logistieke partner voor zijn productievestigingen in Rusland, Oekraïne en Kazachstan. Ahlers neemt maar liefst vijfhonderd medewerkers over van verschillende PMI-leveranciers.

Philip Morris International kiest Ahlers als regionale preferente partner om de logistiek te optimaliseren in zijn productiebedrijven in Rusland, Oekraïne en Kazachstan. Ahlers’ positie als marktleider in de regio en een jarenlange klantenrelatie tussen de logistiekspeler en de tabaksfabrikant gaven de doorslag. Ahlers heeft ook al jaren ervaring in het behandelen van hoogwaardige en diefstalgevoelige producten, waaronder tabakswaren vallen. 

De verregaande samenwerking met de Amerikaanse tabaksmultinational omvat het volledige logistieke proces van begin tot einde. Naast klassieke magazijnwerkzaamheden met betrekking tot de aanvoer van grondstoffen en uitgaande afgewerkte producten, zal Ahlers ook de bedrijfslogistiek op zich nemen die de toevoer naar de productielijnen regelt, naast de afhaling van de eindproducten. Door PMI te ontlasten van die logistieke stromen, kan PMI meer focussen op het productieproces en de productontwikkeling.

Verschillende fases

Ahlers startte in 2020 met de voorbereiding van dit project dat in verschillende fases wordt uitgerold. Vorige maand werd dan de start gegeven in Rusland, in een later stadium volgen Oekraïne en Kazachstan. “Het overnemen van de bedrijfslogistiek van PMI is een logische stap op onze gezamenlijke weg om nog beter tegemoet te komen aan de logistieke noden. Als regionale partner verheugen we ons erop onze activiteiten verder uit te breiden en zo bij te dragen tot de strategische objectieven van PMI”, aldus Stefan Van Doorslaer, groep-CEO bij Ahlers.

Vijfhonderd werknemers

Hierbij neemt Ahlers meer dan vijfhonderd werknemers over van verschillende PMI-leveranciers. De eerste fase van de overname van die werknemers, met behoud van de contractvoorwaarden, en de aanwerving van nieuwe medewerkers, is volgens Ahlers alvast vlekkeloos verlopen. Dat gebeurde onder andere dankzij diverse communicatieworkshops rond de integratie in de Ahlersbedrijfscultuur.

Michiel Leen