Dematic verhuist naar nieuwe site linkeroever voor verdere groei

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen
De nieuwe kantoren van Dematic op Linkeroever moeten de toekomstige groei faciliteren
De nieuwe kantoren van Dematic op Linkeroever moeten de toekomstige groei faciliteren © Dematic

Het in intralogistiek gespecialiseerde Dematic heeft zijn vestiging in Zwijndrecht ingeruild voor een groter CO2-neutraal kantoor op linkeroever. Op dezelfde locatie komen later nog een nieuwe fabriek, een magazijn en een R&D-testcenter.

Het nieuwe kantoor van de van oorsprong Amerikaanse groep is ingericht om medewerkers van verschillende locaties beter te laten samenwerken. “Door de snelgroeiende e-commercebusiness en de benodigde automatisering voor magazijnen en distributiecentra werken wij vaker en intensiever multidisciplinair samen met collega’s wereldwijd”, zegt Sacha Van Droogenbroeck, managing director van Dematic NV. De groep fuseerde in 2017 met het Zwijndrechtse Egemin Automation dat in Dematic werd geïntegreerd.

Eerste fase

De verhuis naar het grotere kantoor is slechts een eerste stap in het strategische plan van het bedrijf. “In 2023 verwachten we de oplevering van een state-of-the-artnieuwbouw. Enkele meters verderop komen dan onze kantoren, een nieuwe fabriek, een magazijn en een research & development (R&D)-testcenter onder één dak”, vertelt Van Droogenbroeck.

Aanwervingen

Het gaat om een volledig duurzaam BREEAM-gecertificeerd gebouw met uitbreidingsmogelijkheden om ook in de toekomst de jaarlijkse groei met dubbele cijfers te blijven faciliteren. “De Benelux biedt in onze visie interessante groeikansen door een toenemende vraag naar Automated Guided Vehicles (AGV’s), Autonomous Mobile Robots (AMR’s) en andere geavanceerde intralogistieke oplossingen. Daarom zoeken wij voor verschillende functies nog zo’n veertig nieuwe medewerkers”, legt de managing director uit. Sinds januari 2020 zijn al meer dan honderdtachtig nieuwe medewerkers aangenomen.

Dematic heeft haar hoofdkantoor in Atlanta en is een onderdeel van de KION-groep. Het bedrijf is aanwezig in meer dan 25 landen met een netwerk van tienduizend werknemers.

Koen Heinen