Lalemant Trucking versterkt Europees netwerk met Duitse vestiging

Nieuws, Logistiek
Yannick De Spiegeleir
Lalemant Trucking sluit partnerschap met Ebeling Logistik
Lalemant Trucking sluit partnerschap met Ebeling Logistik (juli 2021) © Lalemant Trucking

Wegvervoerder Lalemant Trucking uit Gent opent in oktober een nieuwe uitvalsbasis in het Duitse Wedemark in samenwerking met Ebeling Logistik. “Dat laat ons toe om ons netwerk in Europa verder uit te breiden”, zegt general manager Pierre Thielemans.

Lalemant Trucking is voor internationaal vervoer gespecialiseerd in Oost-Europa en is al aanwezig in Polen, Tsjechië, Roemenië, Bulgarije, Oekraïne, Rusland, UK en Frankrijk (Lyon). Twee jaar geleden werden de plannen voor een vestiging in Duitsland aangekondigd, maar door corona verdwenen die uitbreidingsplannen noodgedwongen even naar de koelkast. Nu is er witte rook voor de wegvervoerder die deel uitmaakt van de Gentse groep Lalemant nv. 

Het is een bewuste strategie van de wegvervoerder om zijn kantorennetwerk stelselmatig uit te bouwen naar alsmaar meer landen. “Lokale mensen beschikken over een lokaal netwerk. Het is bijvoorbeeld een voordeel om een teruglading voor onze trucks te regelen.” 

Stockageruimte

“Dankzij het commerciële partnership met Ebeling Logistik kunnen we ons netwerk in Duitsland verder laten groeien. We zullen onze Duitse klanten nog beter kunnen bedienen vanuit Wedemark in de regio van Hannover”, schetst Thielemans (tweede van links op de foto). “Via Ebeling kunnen we beschikken over 80.000 m² stockageruimte. In aparte magazijnen kunnen we verschillende goederen van onze belangrijkste sectoren (levensmiddelen, general cargo, chemie, meststoffen, staal, luchtvaart, machines en onderdelen, enzovoort ) volledig gescheiden stockeren. Bovendien kunnen we plaatselijk transport in heel Duitsland aanbieden. Ook het groupagenetwerk naar de omringende landen en vooral naar Oost-Europa zal verder worden uitgebreid.” 

Via zijn vestiging in Duitsland wil Lalemant ook haar service en specialiteit naar Oost-Europa uitbreiden voor volledige en deelladingen en gevarengoed (ADR). 

Yannick De Spiegeleir