Fransman Christophe Bernardini nieuwe CEO Liege Airport

Nieuws, Logistiek
Melanie De Vrieze
Luchthaven van Luik
Luchthaven van Luik © Liege Airport

De zoektocht naar een nieuwe CEO voor de Luikse luchthaven is afgerond. Christophe Bernardini treedt vanaf september in de voetsporen van Luc Partoune, die ontslagen werd na onregelmatigheden. Frédéric Jacquet blijft tot dan tijdelijk CEO.

Liege Airport communiceert pas woensdag over de nieuwe CEO, maar de beslissing om Christophe Bernardini aan te stellen, was dit weekend al uitgelekt in de Waalse pers. De Fransman Bernardini is gepokt en gemazeld in de luchtvaartsector. Hij is luchtvaartingenieur van opleiding en volgde een MBA aan HEC Parijs (École des hautes études commerciales de Paris). Sinds 2019 was hij Aerospace & Defense Operating partner bij de investeringsgroep HLD. Daarvoor leidde hij Zodiac Aerospace, fabrikant van luchtvaartapparatuur, tot de fusie met de Safrangroep. Bernardini stond ook zes jaar aan het hoofd van Sabena Technics, de voormalige onderhoudsdochter van nationale luchtvaartmaatschappij Sabena.

Onregelmatigheden

Bernardini zal Luc Partoune vervangen die in februari ontslagen werd door de raad van bestuur van Liege Airport. Uit intern onderzoek van consultancybedrijf Deloitte was gebleken dat Partoune onregelmatigheden had begaan. Het ging om een veertigtal overtredingen, waaronder fictieve banen, gemanipuleerde overheidsopdrachten en corruptie. Zo was er een overeenkomst tussen Liege Airport en de maatschappij JCP Conseil gesloten voor een bedrag van 60.000 euro per jaar zonder aanbesteding. 

Frédéric Jacquet, die ook kandidaat was voor de nummer 1-positie, zal nog tijdelijk tot september de functie van CEO opnemen. 

Melanie De Vrieze