Van Moer en Descroes sluiten exclusieve samenwerking af in Brussel

Nieuws, Logistiek
Yannick De Spiegeleir
Trimodal Terminal Brussels (TTB)
Trimodal Terminal Brussels (TTB) © Van Moer Logistics

Van Moer Logistics en de Antwerpse fumigatiespecialist Descroes gaan een exclusieve samenwerking aan. Op de door van Van Moer Logistics overgenomen Trimodal Terminal Brussels (TTB) zal een fumigatiezone worden opgezet met een capaciteit van 80 teu.

Descroes is gespecialiseerd in de fumigatie van schepen, containers en allerhande ladingen. De fumigaties zullen voornamelijk uitgevoerd worden voor de exportcontainers die vanuit Noord-Frankrijk, Wallonië en Brussel op het consolidatiepunt TTB verzameld worden.

De zone wordt uitgebaat door Van Moer Logistics, terwijl Descroes de behandelingen ter plaatse zal uitvoeren. Dankzij de exclusieve samenwerking zullen er behandelingen mogelijk zijn voor hout, boomstammen, voeding en tabak. Descroes zorgt voor een afgestemde behandeling op maat van de goederen.

Met binnenvaart naar Antwerpen

Via de Brusselse TTB-terminal zullen de containers nadien met de binnenvaart naar de Antwerpse haven getransporteerd worden. Op die manier werken beide partners samen aan de verdere ontwikkeling van het Brusselse havengebied én zetten ze samen in op een duurzaam georganiseerde logistiek dankzij het optimaal gebruik van intermodaal transport.

Yannick De Spiegeleir