Optimisme over aanwervingen in transport/logistiek derde kwartaal

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen
E-commercemagazijn van Carrefour in Willebroek
E-commercemagazijn van Carrefour in Willebroek © Carrefour Belgium

Een kwart van de werkgevers in transport en logistiek verwacht in het derde kwartaal van dit jaar meer aanwervingen te doen. De helft verwacht geen veranderingen volgens ManpowerGroup. Logistieke profielen zijn het moeilijkst in te vullen.

Van de bevraagde bedrijven in de sector transport en logistiek is 24% van plan om tegen eind september 2021 het personeelsbestand uit te breiden. Zo’n 14% van de werkgevers wil personeel laten afvloeien en 51% verwacht geen verandering. De overige 11% weet het nog niet. De netto-tewerkstellingsprognose of het verschil tussen bedrijven die willen aanwerven en bedrijven die willen ontslaan, staat daarmee volgens ManpowerGroup op een bemoedigende +10. Dat is 8 punten beter in vergelijking met het vorige kwartaal en 10 punten boven het derde kwartaal van 2020.

Van de in België bevraagde bedrijven is 55% ervan overtuigd dat hun onderneming tegen eind januari 2022 terug aan hetzelfde ritme zal aanwerven dan in de periode voor de coronapandemie.

Logistieke profielen moeilijk

Volgens ManpowerGroup heeft 83% van de bevraagde werknemers in België moeilijkheden bij het invullen van hun vacatures. Logistieke profielen staan bovenaan de lijst van moeilijkst in te vullen jobs. “De coronacrisis heeft voor de grootste verschuiving van de vaardigheden sinds de tweede wereldoorlog gezorgd en de vaardigheden die in de eerste fase van de crisis werden gezocht, verschillen van de vaardigheden die vandaag de dag en in de toekomst zullen worden gezocht”, zegt ManpowerGroup. Uit de enquête blijkt dat de gespecialiseerde en digitale functies ver boven de algemene functies in de lijst met de moeilijkst in te vullen jobs staan. Logistiek en techniek staan bovenaan met 38%, gevolgd door IT/data met 19%, industrie en productie (15%), sales & marketing (11%), customer service (8%), hr-profielen (7%) en administratieve profielen (5%).

Koen Heinen