Nieuw pharma service center Medexi open op Brucargo

Nieuws, Logistiek
Melanie De Vrieze
Het gloednieuwe gebouw van Medexi op Brucargo Noord
Het gloednieuwe gebouw van Medexi op Brucargo Noord © Medexi

Brussels Airport breidt zijn farma-expertise alsmaar verder uit. Medexi, joint venture van Hazgo, Ivemar en Medista, neemt zijn intrek in een nieuw gebouw op Brucargo. In het pharma service center zal het medische producten opslaan en uitleveren.

Brussels Airport blijft investeren in haar logistieke zone Brucargo. Na de oplevering van een groot magazijnencomplex op Brucargo West in januari, is een nieuw gebouw na een grondige renovatie klaar voor gebruik. Het pharma service center wordt de thuisbasis van Medexi, een joint venture van Hazgo, Ivemar en Medista. De drie zijn gevestigde waarden in de farmaceutische sector. Hazgo is gespecialiseerd in gevaarlijke goederen, waaronder ook verpakken met droogijs. Ivemar is actief in het transport en de opslag van goederen die een speciale zorg of behandeling vereisen terwijl Medista de lokale distributie van de COVID-19-vaccins voor zijn rekening neemt. 

Pharma gateway

Het nieuwe gerenoveerde gebouw, dat het aanbod en de farmaceutische expertise op Brussels Airport nog verder uitbreidt, beslaat een oppervlakte van meer dan 2.400 m² gekoelde magazijnen. “Met Medexi brengen wij onze jarenlange nichemarktervaring samen om zo de farmaceutische logistieke ketting te versterken en de positie van Brussels Airport als dé pharma gateway van Europa aan te vullen en te versterken”, zegt Tom Heymans, medeoprichter van Medexi. “Als onafhankelijk pharma service center ondersteunen wij alle partners, van internationale expediteurs tot kleine onderzoekslaboratoria en grote farmaceutische bedrijven.”

Medexi wil inspelen op de toenemende vraag naar flexibele oplossingen bij zowel expediteurs als farmaceutische bedrijven. Naast de temperatuurgecontroleerde magazijnen biedt het bedrijf gespecialiseerde opslag- en verpakkingsmogelijkheden aan. Medexi zorgt ook voor lastminutenoodoplossingen voor farmaceutische bedrijven en expediteurs, die dringend de capaciteit van hun medische distributieketen moeten uitbreiden. 

Meer dan 30.000 m3

Op de logistieke zone heeft Brussels Airport intussen al meer dan 30.000 m² temperatuurgecontroleerde magazijnen gericht op het transport van farmaceutische producten. “Het is een van de specialisaties op Brussels Airport”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company. “Dat deze drie partners hun krachten bundelen en samen hun expertise aanbieden aan alle partijen actief in het farmatransport, is een mooie aanvulling op het huidige aanbod op Brucargo.”

Melanie De Vrieze