Al zeven dealerships voor nieuwkomer Ford Trucks

Nieuws, Logistiek
Yannick De Spiegeleir
Ford Trucks
Ford Trucks © Ford Trucks

Na de aankondiging van zijn komst naar ons land in maart, maakt Ford Trucks zijn eerste zeven dealerships bekend. Het gaat om onafhankelijke dealers die in zee gaan met de Kempense invoerder Garage Herman Noyens.

Met bijna een dealer per provincie mikt Ford Trucks, een joint venture tussen het Amerikaanse autoconcern Ford en zijn Turkse partner Koç, op een goede regionale spreiding om een positie te verwerven op de Belgische truckmarkt.

Onafhankelijke dealers

Naast Herman Noyens in de Kempen gaat het om dealers uit Koksijde, Maldegem, Courcelles, Wielsbeke, Genk en Welkenraedt. Noyens zocht de afgelopen maanden via verschillende kanalen naar potentiële dealers. Bij de start van Ford Trucks in maart werden vijf dealerships aangekondigd, intussen zijn het er dus al zeven. “Het gaat om onafhankelijke dealers die de vrijheid hebben om alle merken aan te bieden, maar zij kiezen er op dit moment allen voor om uitsluitend Ford Trucks aan te bieden”, zegt Tinne Claes, CFO van Ford Trucks Belgium. “In deze eerste fase bestaat ons netwerk uit zeven dealers. We zullen zien hoe dit loopt, maar een verdere uitbreiding van het netwerk is uiteraard een optie.”

Servicepunt

Naast de dealers biedt Garage Herman Noyens ook een verkoop- en servicepunt aan in zijn garage in Geel, in afwachting van de opening van de flagshipstore in Turnhout in het voorjaar van 2022. Noyens zet ook in op een webshop voor trucks. Op de webstek kunnen bedrijven hun vrachtwagens online samenstellen en bestellen.

Yannick De Spiegeleir