Vier nieuwe vluchten voor Brucargo

Nieuws, Logistiek
Melanie De Vrieze
Azul Cargo op Brussels Airport
Azul Cargo op Brussels Airport © Brucargo

Brucargo verwelkomt Azul, Japan Airlines, SpiceJet en China Central Langhao Airlines. “De vier nieuwe vluchten zijn het resultaat van onze inspanningen van het voorbije jaar”, zegt Nathan De Valck. De cargo bestaat vooral uit vaccins en automotive.

Azul Cargo, Japan Airlines, SpiceJet en China Central Langhao Airlines verzorgen sinds kort nieuwe cargovluchten op Brucargo. “In het eerste kwartaal van dit jaar is er veel vraag in de luchtvracht”, legt Nathan de Valck, head of Cargo Product & Network Development van Brussels Airport, uit. “Het is heel moeilijk om capaciteit te vinden, vandaar dat er specifieke toestellen worden gecharterd.”

Automotive

Dat is onder meer het geval bij Azul Cargo, dat op Sao Paulo vliegt met vooral automotive aan boord. DB Schenker chartert als logistieke dienstverlener de vlucht in de twee richtingen.

Eenzelfde verhaal is te horen bij China Central Longhao Airlines. “Navitrans was eveneens op zoek naar capaciteit vanuit China naar Europa. De forwarder chartert het hele vliegtuig en kan, indien nodig, die capaciteit verder commercialiseren bij andere partners.”

SpiceJet vormt een uitzondering, “Deze vlucht kadert in het Memorandum of Understanding (MoU) dat we eind vorig jaar getekend hebben. Zij hebben Brussels Airport geselecteerd als ‘preferred European gateway’ voor al hun vaccintransporten. Een vaste wekelijkse vlucht naar Brussel staat gepland.”

Vaccintransport

Japan Airlines exporteert dan weer vaccins in opdracht van de Japanse overheid van Brussel naar Japan, meer bepaald Kansai. “Deze drie laatste vluchten bevestigen de rol van Brussels Airport als logistieke draaischijf voor de wereldwijde vaccindistributie en is een voortvloeisel van onze Taskforce BRUcure.”

Er zijn nog meer vluchten op komst, weet Nathan De Valck nog te vertellen. “We investeren verder in farmatransporters, zodat we meer transportcapaciteit op airside hebben om de vaccins veilig tot aan het toestel te brengen. Dit zijn supergevoelige zendingen die aan een bepaalde temperatuur getransporteerd moeten worden.”

Melanie De Vrieze