Studenten Thomas More ontwerpen eigen virtueel magazijn (+video)

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen
Virtuele magazijntoepassing bij Thomas More Hogeschool
Virtuele magazijntoepassing bij Thomas More Hogeschool © Thomas More Hogeschool

Met een nieuwe VR-tool kunnen de studenten Supply Chain Management van de Mechelse hogeschool Thomas More een eigen warehouse ontwerpen en er virtueel in ‘rondlopen’. De opleiding zet in op de combinatie van virtuele en fysieke leerervaring.

Een flink deel van de opleiding Supply Chain Management speelt zich weliswaar af op de werkvloer – de haven, de luchthaven, de vrachtvervoerder of het magazijn –  maar dankzij de introductie van een nieuwe VR-tool kunnen de studenten nu ook hun eigen ‘warehouse’ ontwerpen en er meteen in rondlopen om de foutjes eruit te halen. Hoe werkt het? De studenten ontwerpen met een ‘warehouse builder’ een logistieke magazijnomgeving. Met een VR-bril kunnen ze daar dan in rondlopen, fouten zoeken, oefeningen uitwerken.

Combinatie met werkplekleren

“Dit is een prachtige aanvulling op ons ‘courses@work-concept”, zegt opleidingsverantwoordelijke Peter Verspecht. “Een virtuele werkvloer waarop onze studenten in alle veiligheid en onder begeleiding van ervaren docenten hun skills kunnen inoefenen. In combinatie met het echte werkplekleren kunnen we hen een opleiding aanbieden die heel erg praktijkgericht en realistisch is. Onze studenten leren het vak echt on the spot. Dankzij ons netwerk van stageplaatsen en moderne didactische tools als deze warehousebuilder, zijn ze klaar voor een arbeidsmarkt waarin de innovatie en digitalisering heel snel gaan.”

Michiel Leen