Remant Cool Logistics breidt uit naar Florida

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen
Koelcontainers - reefers
Koelcontainers – reefers © Bart Timperman

Het Antwerpse expeditiebedrijf Remant Cool Logistics opent een kantoor in de Amerikaanse staat Florida. Het bedrijf doet nu al veel zaken met Noord-Amerika. Een plaatselijk kantoor moet de dienstverlening nog efficiënter maken.

Remant Cool Logistics bouwde in het afgelopen decennium zijn activiteiten in de Noord-Amerikaanse regio stelselmatig uit. De stap naar een eigen kantoor in de VS, meer bepaald in Florida, past in die expansie. Remant Cool Logistics USA koos voor een basis in Florida vanwege de strategische ligging nabij Port Everglades en Miami. Florida vormt ook de toegangspoort tot de VS vanuit Midden- en Zuid-Amerika.

Efficiëntie

In een mededeling vervat Peter Van den Broeck, directeur Remant Cool Logistics het als volgt: ‘Remant Cool Logistics heeft een aanzienlijk volume in de trans-Atlantische markt. Onze transportarchitecten beschikken over de benodigde kennis over toelaatbare gewichten, douanetransacties, regelgeving, certificering en andere specificaties van koelketentransport in de regio. Dankzij onze aanwezigheid in de VS zijn we nu in staat om onze klanten nog efficiënter van dienst te zijn.”

“Het team in Florida heeft een betrouwbaar netwerk en communiceert efficiënt met lokale contacten bij rederijen, vervoerders, …. Hierdoor kunnen we de zendingen van onze klanten van deur tot deur nauwkeurig volgen”, gaat Van den Broeck verder. “Dankzij onze collega’s ter plaatse zorgt het tijdsverschil tussen België en de VS niet langer voor vertragingen. Steve Winters zal het team leiden en daar de lijnen opzetten. Zijn jarenlange ervaring zal voor ons de brug vormen tussen de EU en de VS. Samen met Steve en het team zullen we onze ambities in de Noord-Amerikaanse foodproductslogistiek uitbreiden.”

Michiel Leen