Container & Cargo Service Center voortaan ook in Antwerpen

Logistiek
Charlotte De Noose
Johan Booij
Johan Booij © CCSC

(Publireportage) Container & Cargo Service Center uit Rotterdam is nu ook in Antwerpen actief. CCSC maakt gebruik van een terrein van Wijngaard Natie en biedt daar naast het stuffen, strippen en opslaan van containers ook extra services aan.

Container & Cargo Service Center (CCSC) is een van de logistieke bedrijven onder de Grapevine Group. Die werd in 2017 opgericht door Johan Booij. “Met ervaring in het spoortransport begon ik met Grapevine en werden we actief in alle takken van de logistiek: intermodaal transport over de weg, het spoor en via de binnenvaart, warehousing, forwarding, shipping, distributie, agenturen en depotactiviteiten …”, vertelt hij.

Service center voor containers 

De Grapevine Group is onder andere actief in het intermodaal transport over de weg, het spoor, de binnenvaart, warehousing, agenturen en depot activiteiten. CCSC is gevestigd in Rotterdam, en heeft daar een terrein van zo’n 6.000 m².

“Samen met mijn partner Ad van Hoff besloot ik om daar onder een aparte entiteit containers te behandelen, met een focus op nichecontainers die extra aandacht of een speciale behandeling nodig hebben. We hebben dan Container & Cargo Service Center opgericht, en focussen ons sindsdien op zowel de behandeling van project-, oversized en staalladingen, alsook op de opslag, repair en maintenance van zowel lege als volle containers.”

“Met deze diensten staan we ter beschikking van expediteurs, kleinere short- en deepsearederijen, NVOCC’s, handelaars, leasemaatschappijen en operators op de nieuwe zijderoute. We beschikken daarvoor over heel wat aangepast materiaal, met hefmogelijkheden tot 46 ton.”

Uitbreiding naar Antwerpen

De klanten vroegen al snel om deze dienstverlening ook naar de Haven van Antwerpen te brengen. 

“We zijn dan een zoektocht naar een geschikt terrein in het Antwerpse havengebied begonnen. Eerder toevallig kwamen we in contact met Wijngaard Natie. Wijngaard Natie ontplooit zelf geen containergerelateerde werkzaamheden, maar had wel nog ruimte over op haar terreinen en wij waren zoekende. We kwamen overeen dat CCSC 5.000 m² in gebruik zou nemen, met een groeipotentieel tot zo’n 40.000 m². Interessant is dat het terrein wordt ontsloten via het water en het spoor.”

[[{“fid”:”26259″,”view_mode”:”original_size”,”fields”:{“format”:”original_size”,”field_image_copyright[und][0][value]”:”CCSC”,”field_image_caption[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”original_size”,”field_image_copyright[und][0][value]”:”CCSC”,”field_image_caption[und][0][value]”:””}},”link_text”:null,”attributes”:{“class”:”media-element file-original-size”,”data-delta”:”1″}}]]

Focus op nichecontainers

CCSC heeft niet de ambitie om met grote naties en depots te concurreren. 

“We willen een echt servicecenter zijn, ten dienste van kleinere klanten die een beperkt aantal containers hebben en reguliere of tussenopslag zoeken en vaak speciale behoeftes hebben. Ik denk hierbij op het vlak van materiaal bijvoorbeeld aan reefers, flatracks, foldables, containers die uitgerust zijn met sensoren of andere elektronica, of andere specials. Op het vlak van diensten gaat het over reinigen, wassen, estimates, foto’s, reparaties, showcases, of aanpassingen. Die diensten verlenen we met veel zorg voor onze klanten alsof het voor onszelf is.”

Johan Booij ziet voor CCSC in Antwerpen een mooie toekomst weggelegd: “Ik denk aan de enorme groei van export met boomstammen vanuit Duitsland via de Antwerpse haven en aan recente gebeurtenissen zoals COVID-19 en de crisis in het Suezkanaal. Maar ook door de congestie in de havens appreciëren klanten het dat ze met hun containers ter plaatse terecht kunnen.” 

CCSC heeft ondertussen een Belgische professional aangetrokken die bekend is in de Antwerpse haven. Hij zal vanaf 1 juni het management van CCSC op zich nemen.

Voor een kennismaking met CCSC:
CCSC
Haminastraat 15
Quay 101-123 
2030 Antwerpen
www.ccs-center.eu
00 31 10 764 0860
sales@ccs-center.eu

[[{“fid”:”26261″,”view_mode”:”original_size”,”fields”:{“class”:”media-element file-full”,”data-delta”:”2″,”format”:”original_size”,”field_image_copyright[und][0][value]”:””,”field_image_caption[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”field_deltas”:{“2”:{“class”:”media-element file-full”,”data-delta”:”2″,”format”:”original_size”,”field_image_copyright[und][0][value]”:””,”field_image_caption[und][0][value]”:””}},”link_text”:null,”attributes”:{“class”:”media-element file-original-size”,”data-delta”:”2″}}]]