Antwerp Cold Stores en Seafrigo bundelen krachten

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

Antwerp Cold Stores en Seafrigo gaan een joint venture aan om zo een koppositie te verwerven in de behandeling en opslag onder gecontroleerde temperatuur van perishables. Ben Van Wolput (Antwerp Cold Stores) komt aan het hoofd te staan.

Antwerp Cold Stores en Seafrigo bekrachtigden de alliantie op 30 april. Het doel is helder: nummer één worden in België wat betreft de behandeling en opslag van gekoelde perishables. De combinatie van de 16.000 vierkante meter Antwerpse opslagruimte van Antwerp Cold Stores met het internationale netwerk van de Seafrigo-groep moet die ambitie haalbaar maken. Ben Van Wolput, managing directior bij Antwerp Cold Stores, spreekt van een joint venture. “Seafrigo was in België vooral actief in transport en forwarding. Wij hebben de installaties, de klanten en ervaring wat de opslag betreft. Beide bedrijven hebben gelijklopende opvattingen, wat samenwerken evident maakt. Seafrigo was nu vooral in Frankrijk actief met goederenstromen richting de VS, Canada, Afrika en het Midden-Oosten. Vanaf nu kan Antwerpen echt als een hub voor het bedrijf fungeren en kunnen die internationale stromen ook via de haven van Antwerpen lopen.”

25.000 palletplaatsen gezocht 

De groep heeft plannen voor investeringen in de haven van Antwerpen. Zo wordt gezocht naar terreinen voor nieuwe magazijnen die ongeveer 25.000 palletplaatsen moeten opleveren. Ook wil het bedrijf nieuwe perishable-goederenstromen uitbouwen. Van Wolput pleitte eerder al voor extra aandacht voor voedingsopslag in het concessiebeleid van Havenbedrijf en MLSO. 

De groep stelt op dit moment in Antwerpen 42 mensen te werk, behandelt zo’n 20.000 teu aan import en export per jaar en heeft een omzet van 18 miljoen euro.

Michiel Leen