Scania verkoopt nu ook stroom en laadoplossingen voor e-trucks

Nieuws, Logistiek
Yannick De Spiegeleir
Elektrische trucks Scania
Elektrische trucks Scania © Scania

Scania schakelt een versnelling hoger in de transitie naar elektrische vrachtwagens. Vervoerders kunnen niet alleen bij de vrachtwagenproducent terecht voor de aankoop van een e-truck maar sinds kort ook voor groene stroom en laadinfrastructuur.

Om het pakket van stroom, laadinfrastructuur, maar ook onderhoud, reparatie en financiering te kunnen aanbieden, slaat Scania de handen in elkaar met Engie en haar laadpalendochter EVBox. Door een totaalplaatje aan te bieden voor e-trucks, wil de constructeur haar klanten ontzorgen en zo meer vervoerders over de streep halen om te investeren in de elektrische voertuigen.

Groen stroomcontract

Ook de Volvo Group riep eerder dit jaar de aparte entiteit Volvo Energy in het leven om dezelfde reden. “Er komt heel wat kijken bij de elektrificatie van een voertuigenpark. Daarom stoppen we niet bij de verkoop van e-trucks, maar helpen we ook bij het inplannen van een laadoplossing en een groen stroomcontract. Omdat we dat over heel Europa aanbieden, heeft het ook een prijsvoordeel voor de klant”, verduidelijkt Nico van der Klugt, communicatieverantwoordelijke bij Scania Benelux.

Grotere spelers

Hij maakt gewag van een stijgende interesse voor de e-truck. “In deze fase merken we dat een aantal grotere spelers in België serieus bezig zijn met de implementatie van elektrische vrachtwagens. Door hen de nodige faciliteiten te bieden, willen we inspelen op die vraag.”

Yannick De Spiegeleir