Prologis koopt Dockxmagazijn in Wilrijk voor stadsdistributie

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren
Dockxgebouw
Dockxgebouw © Prologis

Prologis heeft 12.038 m2 hoogwaardig logistiek vastgoed van Dockx Group gekocht. Volgens de vastgoedgroep leent het gebouw aan de Terbekehoflei in Wilrijk zich uitstekend voor stadsdistributie. Onder meer Coolblue is er actief.

Dockx Group was op zoek naar een strategische partner voor zijn logistieke vastgoedportefeuille. De groep wou de warehousingactiviteiten kunnen bestendigen zowel voor haar klanten Atlas Copco, Cebeo en Coolblue als voor de eigen dochters Dockx Rhenus Archisafe en Dockx Movers.

“Dockx Group trok zich in 2018 en 2020 grotendeels uit de logistiek terug en focust zich qua logistiek verder op warehousemanagement”, zegt CEO Jozef Dockx. Ter herinnering: het internationaal wegvervoer werd verkocht aan Interfreight Antwerp, Tolimpex aan TCI Carriers en Dockx Select aan BD myShopi. Laatstgenoemd bedrijf verhuisde in 2019 van Wilrijk naar Willebroek.

Focus stadsdistributie

Het logistieke pand ligt op amper 5 km van de stad. Het bedrijfspark, dat gelegen is naast de A12, heeft gemakkelijk toegang tot de Antwerpse Ring en is de dichtstbijzijnde industriële locatie bij het stadscentrum. De site is dan ook perfect gelegen om aan stadsdistributie te doen”, zegt Sander Breugelmans, regional head Northern Europe bij Prologis.

“De aankoop ligt in lijn met onze groeistrategie die een aanzienlijke uitbreiding van onze aanwezigheid in de Belgische markt beoogt. De locatie op de belangrijke logistieke as Antwerpen-Brussel is perfect om aan stadsdistributie te doen. Daar ligt voor ons de toekomst van logistiek en, bij uitbreiding, de belangrijke rol van logistiek vastgoed”, zegt hij.

Philippe Van Dooren