Ook Eltra (elektrisch materiaal) gaat naar Ghent Logistic Campus

Nieuws, Logistiek
Yannick De Spiegeleir
Ghent Logistic Campus in Rieme (North Sea Port)
Ghent Logistic Campus in Rieme (North Sea Port) © Heylen Group

Naast Connect+ en Van Moer Logistics zal ook Eltra haar intrek nemen in de Ghent Logistic Campus van Heylen Warehouses. De verdeler van elektrisch doe-het-zelfmateriaal maakt zelf deel uit van de Heylen Group.

Begin maart werd aangekondigd dat Connect+ haar logistieke activiteiten zou verhuizen van Brugge naar de Ghent Logistic Campus (in Rieme) om er 30.000 m² in gebruik te nemen. Connect+ is een omnichannelplatform voor vakmannen en ook onderdeel van de Heylen Group uit Herentals.

Multimodale locatie

Vorige week maakte Flows bekend dat ook Van Moer Logistics 20.000 m² huurt van Heylen Warehouses in Rieme. Met Eltra onthult Heylen Warehouses nu een derde huurder. De verdeler van elektrische doe-het-zelfproducten zal eveneens 20.000 m² ruimte in gebruik nemen op de Ghent Logistic Campus, om te kunnen groeien en de distributiestromen te professionaliseren. “Elke dag leveren wij een breed assortiment elektrische doe-het-zelfproducten aan meer dan 1.000 DIY-winkels in België, Nederland en Europa. In Ghent Logistic Campus hebben we de ideale multimodale locatie gevonden”, zegt Dirk Baum, CEO van Eltra. Het bedrijf was op zoek naar een logistieke vestiging waar een grote en vlotte aan- en afvoer van producten kan worden gegarandeerd en verhuist haar logistieke activiteiten na de zomer van Temse naar de logistieke campus in Rieme.

Grensoverschrijdend

In totaal is nu iets minder dan 70.000 m² van de totale 150.000 m² van het Ghent Logistic Campus verhuurd. “De gesprekken met andere kandidaten lopen. Wij zetten onze bouwplannen onverminderd voort”, zegt David Batens, business development manager van Heylen Warehouses. Troef van de Ghent Logistic Campus is de centrale ligging in North Sea Port langs een 60 kilometer lang grensoverschrijdend havengebied. Er kan via binnenwateren vervoerd worden en een snelle overzeese verbinding met het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld is gegarandeerd.

Yannick De Spiegeleir