Nieuwe wekelijkse verbinding tussen Liege Airport en Tokyo

Nieuws, Logistiek
Melanie De Vrieze
Wekelijkse vrachtvlucht tussen Luik en Tokyo via chartervlucht Japan Airlines
Wekelijkse vrachtvlucht tussen Luik en Tokyo via chartervlucht Japan Airlines © Liege Airport

Japan Airlines vliegt voortaan wekelijks tussen Luik en Tokyo. De cargo bestaat voornamelijk uit traditionele vracht, farma en automotive. De wekelijkse vlucht wordt uitgevoerd en afgehandeld door ASL Airlines, Swissport en WFS. 

Liege Airport verwelkomde dit weekend Japan Airlines voor de eerste wekelijkse vlucht tussen Luik en Tokyo. Japan Airlines zette tien jaar geleden zijn laatste freightervlucht stop. “Sindsdien vervoerden ze hun vracht naar Europa met passagiersvliegtuigen, via belly cargo”, zegt Bert Selis, vicepresident Commercial Cargo & Logistics bij Liege Airport. “Nu hebben ze voor de eerste keer weer een freighter ingezet. Japan Airlines heeft geen eigen vliegtuigen, maar chartert wekelijks de vlucht van ASL Airlines Belgium. Het is een grote dag nu ze opnieuw met freighters van en naar Europa vliegen.”

De vlucht wordt uitgevoerd en afgehandeld door ASL Airlines, Swissport en WFS. “De cargo bestaat voornamelijk uit traditionele vracht, farma en automotive”, voegt Selis er nog aan toe.

Melanie De Vrieze