MSC Belgium werft aan, ondanks crisis

Logistiek
Charlotte De Noose
Medewerkers MSC
Medewerkers MSC © MSC

(Publireportage) MSC Belgium wil groeien en werft een tiental extra mensen aan. De coronacrisis lijkt geen greep te krijgen op de tweede grootste containerrederij ter wereld.

De coronapandemie krijgt MSC niet klein. Integendeel, er zijn veel openstaande vacatures. “We zoeken naar mensen die ons team willen vervoegen en samen met ons willen groeien”, zegt Ann Kouwenhoven, Export Customer Care Manager bij MSC. “De maritieme sector blijft draaien en onze business blijft groeien. We hebben een gespreid aanbod aan functies openstaan. Je komt in contact met veel klanten en hebt dus wel een zekere commerciële flair nodig. We zijn op zoek naar nieuwe collega’s om onder meer onze customer care, documentation, commerciële en logistieke afdelingen te vervoegen, maar we bieden ook traineeships aan. Voor deze laatste functies zoeken we pas afgestudeerden. Ze doorlopen op 1,5 jaar zowat alle afdelingen om een heel brede ervaring op te doen. Zo weten ze waar ze in kunnen groeien.”

Persoonlijk contact 

MSC werft extra mensen aan om het persoonlijk contact met zijn klanten te behouden en te verstevigen. “We willen verder investeren in onze persoonlijke service”, zegt Kouwenhoven. “We willen die persoonlijke touch aan onze klanten blijven geven. We willen altijd bereikbaar zijn. Daar willen we een verschil maken naar klanten toe. Dan heb je altijd mensen nodig. In deze tijden gebeurt er veel digitaal, maar we willen daar wél een goede balans in vinden. Waar kunnen we digitaliseren en waar kunnen we met mensen een verschil maken? We investeren natuurlijk ook in digitale oplossingen waar we onze klanten graag doorheen gidsen. Maar persoonlijk contact vinden we het belangrijkste.”

Familiale sfeer 

Wie bij MSC aan de slag gaat, werkt in een zeer familiale sfeer. “We zijn een echt familiebedrijf en geven veel om elkaar”, zegt Kouwenhoven. “We geven veel om het groepsgevoel en de familie. Collega’s beschouwen we als familie. Nu we overwegend van thuis werken, missen we elkaar echt. Er wordt veel geïnvesteerd om dat groepsgevoel staande te houden. Er wordt ook verwacht om aan die groepsband te werken. In het verleden werden ook sessies georganiseerd over gezonde voeding, sporten en stress.”

Bijleren 

Wie bij MSC aan de slag gaat, kan constant bijleren. “We bieden je steeds de kans om je kennis te verbreden en door te groeien”, zegt Kouwenhoven. “Dat is belangrijk voor iemand die ambitieus is. We zijn immers een bedrijf vol passie dat altijd in evolutie is.”

Maritieme microbe 

Volgens Kouwenhoven is het uniek om in de haven van Antwerpen te werken. “Het is bijzonder om deel uit te maken van de haven en alles wat er in beweegt. Je draagt ertoe bij dat goederen van A naar B geraken. We  vervoeren echt alles, van mango’s tot vaccins. Dat geeft een fantastisch gevoel. Er heerst een grote fierheid in ons bedrijf dat we kunnen bijdragen aan de goederen en diensten die we leveren. Ik heb een enorme passie voor de haven, de containers en de schepen. Voor mij is dat fantastisch. Ik wil dat graag overbrengen naar de nieuwe personeelsleden van MSC. Ik laat hen met plezier onze kaaien en boten bezoeken, van zodra het terug kan natuurlijk! De maritieme microbe draag je overal met je mee, zelfs op vakantie.”
 

MSC Belgium nv 
Noorderlaan 127a – 2030 Antwerpen
www.msc.com
+32 3 543 23 37  

Voor de vacatures:
www.msc.com/bel/careers/vacancies
Contacteer vrijblijvend: BEL-Careers@msc.com

[[{“fid”:”25807″,”view_mode”:”original_size”,”fields”:{“class”:”media-element file-original-size”,”data-delta”:”1″,”format”:”original_size”,”field_image_copyright[und][0][value]”:”Ann Kouwenhoven”,”field_image_caption[und][0][value]”:”(MSC) Ann Kouwenhoven”},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“class”:”media-element file-original-size”,”data-delta”:”1″,”format”:”original_size”,”field_image_copyright[und][0][value]”:”Ann Kouwenhoven”,”field_image_caption[und][0][value]”:”(MSC) Ann Kouwenhoven”}},”link_text”:null,”attributes”:{“class”:”media-element file-original-size”,”data-delta”:”1″}}]]