Distrilog groeit in Gent: “Plaats voor 14.000 extra palletplaatsen”

Nieuws, Logistiek
Yannick De Spiegeleir
Distrilog Gent
Distrilog Gent © WDP

Logistiek dienstverlener Distrilog heeft verdere uitbreidingsplannen voor zijn magazijn voor gevarengoed aan het Kluizendok in Evergem bij Gent. Bovenop de bestaande 35.000 m² is er ruimte voor 14.000 bijkomende palletplaatsen.

In de bestaande magazijnen zijn er momenteel nog 6.000 palletplaatsen vrij. “Toekomstgericht is er nog een bijkomende uitbreiding mogelijk met de creatie van 14.000 additionele palletplaatsen. Op die manier kunnen we een oplossing bieden voor grotere projecten met de mogelijke organisatie van intermodale transporten”, schetst Louise De Vliegere, communicatieverantwoordelijke van Distrilog.

Het distributiecentrum is volledig uitgerust en vergund voor de opslag van ADR-goederen. “Het is daardoor geschikt voor de opslag en handling van gevaarlijke, chemische stoffen”, aldus De Vliegere.

Extra groei

Ook elders investeert Distrilog in de groei en uitbouw van zijn logistieke activiteiten. In januari werd gestart met de uitbreidingswerken aan het depot in Olen. “Onze huidige crossdocking-hub wordt aangevuld met 30 poorten en 9.000 m² aan magazijnruimte. Hiermee komen er 7.000 extra palletplaatsen ter beschikking”, klink het.

Begin april opende het logistiek magazijn in Jumet (Wallonië). Die site telt 5.000 m² en 4.000 palletplaatsen en functioneert als nieuwe hub voor distributie en als conventioneel magazijn. Met de opening wil Distrilog focussen op het zuidelijke deel van België.

Yannick De Spiegeleir