Streetartkunstenaars aan het werk bij Euroports in haven Antwerpen

Nieuws, Logistiek
Julie Desmet
Muurschildering op gevel van magazijn Euroports in Antwerpse haven
Muurschildering op gevel van magazijn Euroports in Antwerpse haven © Euroports

Een muurschildering van 680m² groot prijkt binnenkort op het magazijn van terminaloperator Euroports aan de Vosseschijnstraat. Het initiatief, in samenwerking met Port of Antwerp en kunstbende Treepack, moet de haven dichter bij de stad brengen.

“We investeren in onze Antwerpse terminals, maar willen als bedrijf niet alleen investeren in machines en kranen maar ook in onze collega’s en een aangename omgeving”, meldt Wietse Aerden, communicatieverantwoordelijke bij Euroports. 

In samenwerking met Havenbedrijf Antwerpen zet Euroports de Antwerpse haven en de havenmedewerkers op een creatieve manier in de kijker. 

200 meter lang

“Een indrukwekkende 200 meter lange muurschildering zal dit deel van de haven opfleuren en toont op een mooie manier waar we allebei voor staan: duurzaamheid, diversiteit en verbinding”, klinkt het. “De mensen die de haven doen draaien, staan centraal: van dokwerker tot kapitein en van bootsman tot de fietsers en wandelaars.”

Tot 30 maart 2021 kunt u de kunstenaars van het streetartcollectief Treepack aan het werk zien op Kaai 168. Treepack nam ook al de voormalige Samga-Silo langs het Havenhuis onder handen. 

Julie Desmet