Sitra bestelt 100 DAF-trekkers

Nieuws, Logistiek
Yannick De Spiegeleir
Bestelling DAF-trucks SITRA.
Bestelling DAF-trucks SITRA. © Sitra

Sitra heeft 100 DAF-trekkers besteld van het type XF Space Cab. Het gaat om een combinatie van een uitbreidings- en vervangingsinvestering van het Ieperse familiebedrijf dat zich sinds 1962 toelegt op het vervoer van levensmiddelen.

Het familiebedijf Sitra uit Ieper viert begin volgend haar zestigste verjaardag. Het succesverhaal van Sitra Group begon op 31 maart 1962 toen Robert Saelens in Geluveld nabij Zonnebeke Saelens Inter Transport oprichtte. Intussen staat met neven David en Nicolas Saelens de derde generatie aan het roer.

Sitra klopte onlangs opnieuw aan bij DAF voor de levering van een serie nieuwe trekkers van het type XF met Space Cab en de ultra zuinige MX-11 motor, die in de loop van 2021 zullen worden uitgeleverd. “Deze EUR6-trucks vormen een onderdeel van ons investeringsplan voor 2021 om onze vloot verder uit te breiden en te vernieuwen: de investering is ongeveer de helft uitbreiding en de helft vervanging”, zegt COO Nicolas Saelens.

Voetafdruk

“De trucks omvatten extra toepassingen om de veiligheid en het comfort van onze chauffeurs te verbeteren, in combinatie met groene technologie om onze voetafdruk te verkleinen.” Sitra is vaste klant bij DAF trucks, en heeft al verschillende grote bestellingen geplaatst. Op vier jaar tijd is de vloot aangegroeid van 700 naar 750 trekkers. Het partnership tussen Sitra en DAF gaat ook al stilaan richting een halve eeuw. De eerste DAF werd in 1976 besteld. Gestaag groeide DAF uit tot de huisleverancier.

Yannick De Spiegeleir