Peripass maakt werk van groeiplannen dankzij integratie Shippeo

Nieuws, Logistiek
Jonas Van Boxel
Peripass en Shippeo integreren hun diensten
Peripass en Shippeo integreren hun diensten © Peripass

De Belgische aanbieder van yard-managementoplossingen Peripass integreert de diensten van Shippeo. Dankzij de samenwerking zullen de wachtkosten voor logistieke sites verminderen, omdat je met Shippeo kan anticiperen op vertragingen op de weg.

Het Gentse Peripass ontwikkelt platformen voor yard management: logistieke sites kunnen met de software hun verschillende processen in kaart brengen, digitaliseren en optimaliseren. Het resultaat is een verhoogde visibiliteit, veiligheid en efficiëntie. Die oplossing gaat verder dan traditioneel dock management en omvat ook weegbruggen, poorten en communicatie om vrachtwagens naar de juiste laadkaai te leiden.

Anticiperen op vertragingen

Dankzij de integratie met Shippeo, Europese marktleider in supply chain visibility, kan het platform nu een stap verder gaan. Wachtkosten worden verminderd omdat het met Shippeo mogelijk wordt om te anticiperen op vertragingen op de weg. Een geoptimaliseerde uitvoering en realtimeoverzicht van de transportplanning maken een grotere doorstroom en snellere dispatchbeslissingen mogelijk.

Compleet beeld traceren goederen

De samenwerking is voor de Gentse specialist een belangrijke stap in de Europese groeiplannen. Eerder kozen belangrijke merken als Tereos, Bridgestone, XPO Logistics, Kuehne+Nagel, Lidl en Intermarché al voor Peripass.

Volgens Leander Naessens, CEO van Peripass, gebruikten klanten Peripass en Shippeo al naast elkaar. “Gebruikers moesten nog altijd zelf het denkwerk doen en gegevens vergelijken in beide systemen. Door de integratie met Shippeo creëren we voor onze klanten een naadloze ervaring en een completer beeld bij het traceren van goederen over de weg, via het spoor of via maritiem transport tot en met magazijnen.”

Realtime-inzicht vrachtbewegingen

Ook Shippeo haalt voordeel uit de samenwerking, zegt COO Lucien Besse. “Realtimebeheer van vrachtvervoer is steeds meer nodig als bedrijven wendbaar en concurrerend willen blijven. Dankzij de samenwerking met Peripass bieden we onze klanten een groter scala aan integraties en functionaliteiten aan, en een breder en meer diepgaand realtime-inzicht in de vrachtbewegingen. Zo komen we nog beter tegemoet aan de individuele noden van bedrijven.”

Jonas van Boxel