Pacorini Antwerpen profiteert van uitbreiding Beyers Koffie

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen
Pacorini
Pacorini © Pacorini

Pacorini Antwerp pikt zijn graantje mee van de uitbreidingsplannen bij koffiefabrikant Beyers in Puurs. De specialist in koffiewarehousing had vorig jaar nog af te rekenen met brand, maar gaat de uitdaging met vertrouwen tegemoet.

Beyers Koffie breidt zijn fabriek in Puurs uit met een nieuwe hal, waardoor het complex maar liefst een derde groter wordt, weet De Tijd. De uitbreidingsplannen van de koffiefabrikant, die onder andere produceert voor Lidl, Amazon, de Franse supermarktketen E. Leclerc en de Amerikaanse tak van Aldi, heeft ook positieve gevolgen voor Pacorini in Antwerpen. Die specialist in koffiewarehousing werkt al jaren samen met Beyers. “De volumes zullen groeien met zo’n 20%”, schat CEO Patrick Bleijenbergh. Een toename waarop het bedrijf volgens Bleijenbergh probleemloos kan inspelen. 

Sneller bij nacht

“Voor de belevering werken we met nachtelijke ritten. De fabriek van Beyers ligt langs de A12, waar het overdag erg druk is. Door ’s nachts te rijden, kunnen we vijf leveringen uitvoeren in dezelfde tijdsspanne als waarin we er overdag slechts drie zouden kunnen afwerken.” 

De orders vanuit de Beyersfabriek worden via een gezamenlijke IT-toepassing automatisch behandeld. Het systeem communiceert ook doorgaand over de status van de levering en waar het transport zich bevindt. Die efficiëntie is voor Pacorini de manier om het verschil te maken. 

CO2-neutraal

Daarbij wil het bedrijf ook CO2-neutraal zijn. “Dat commitment volgt uit onze erkenningen met het ISO 9001 en ISO 22000-label”, zegt Bleijenbergh. “De inzet van nieuw materiaal past in die ambitie, maar ook de keuze voor vlottere, nachtelijke ritten. We engageren ons om onze flows efficiënter en milieuvriendelijker te maken.” 

Keuring na brand

De uitbreiding bij Beyers is een opsteker voor Pacorini Antwerpen, dat in mei vorig jaar nog getroffen werd door een brand in een van zijn magazijnen aan de Vosseschijnstraat. Ook hier kan het bedrijf goed nieuws melden. “Het magazijn wordt na herstelling opnieuw gekeurd en kan naar verwachting volgende week opnieuw worden gekeurd.” 

Naast Beyers werkt Pacorini, onderdeel van de groep P Global Services, ook samen met onder andere Starbucks en Rombouts. 

Michiel Leen