AMI Global Logistics neemt Indiase activiteiten Ahlers over

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen
Gebouw Ahlers op de Noorderlaan in Antwerpen
Gebouw Ahlers op de Noorderlaan in Antwerpen © Ahlers

Het Indiase AMI Global Logistics neemt de activiteiten van Ahlers in de regio over. Ahlers kan zo meer strategische nadruk leggen op zijn ontwikkeling in de Russische regio en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS).

Ahlers heeft een akkoord bereikt met AMI Global Logistics voor de overname van de activiteiten van Ahlers India vanaf 31 maart 2021, maakt het Antwerpse logistiekbedrijf bekend.  “Ahlers is verheugd over het samenwerkingsakkoord met AMI Global Logistics. Wij zijn ervan overtuigd dat onze zakelijke activiteiten vanuit Indië goed zullen gedijen onder het management van AMI Global Logistics en dat onze klanten de best mogelijke ondersteuning zullen krijgen”, aldus Samar Kalgaonkar, General Manager Ahlers India. Volgens beide bedrijven zijn er belangrijke raakpunten op het vlak van innovatie en flexibiliteit. 

AMI Global Logistics, opgericht in 1995, profileert zich als een snelgroeiende leider op de logistieke markt met expertise in multimodale transporten. 

“Unieke synergie”

“Voor onze beide bedrijven is het een groots moment: AMI Global heeft zopas de kaap van zijn 25-jarig bestaan gerond, Ahlers brengt 110 jaar ervaring met zich mee”, aldus Dinesh Lal, Voorzitter AMI Global Logistics. “Het samenwerkingsakkoord getuigt van onze gemeenschappelijke visie op het vlak van bedrijfscultuur en klantgerichtheid. Door het bundelen van expertise ontstaat een unieke synergie die ten goede komt aan al onze klanten en medewerkers en ons ecosysteem.”

Focus op Rusland en omstreken

“Ahlers heeft de voorbije twee jaar een transformatietraject ingezet met als doel nog sterker te focussen op het aantrekken van nieuwe klanten, de magazijnvoetafdruk in Rusland en het GOS te vergroten en de operationele prestaties en productiviteit van het bedrijf te verbeteren door ons te concentreren op onze kerndiensten en -markten”, voegt Stefan Van Doorslaer, CEO van de Ahlers-groep, eraan toe.

Michiel Leen