Vrachtvluchten van 38 km tussen Maastricht en Luik wekken ergernis

Nieuws, Logistiek
Melanie De Vrieze

De langeafstandsvlucht van Qatar Airways vertrekt vanuit de hoofdstad Doha, maakt een tussenlanding in Luik en vliegt daarna door naar Mexico. De Boeing 777 landde op 3 november echter eerst in Maastricht. En omdat de startbaan in Maastricht niet lang genoeg is om het vliegtuig met volle lading naar Mexico te laten doorvliegen, vloog het door naar Luik om daar extra cargo te laden. Daar is wel een start- en landingsbaan voor langeafstandsvluchten. De vlucht duurde 9 minuten over een afstand van amper 38 kilometer. 

Volgens de krant Sudpresse zit Qatar Airways verveeld met de zaak. Het zou om een nieuwe Nederlandse klant gaan die de goederen per se in Maastricht geleverd wil hebben. Het Luikse gemeenteraadslid Eyben (Vert Ardent) liet aan Sudpresse weten dat dergelijke vluchten een ‘ecologische aberratie’ zijn. Er zou opnieuw zo’n vlucht gepland zijn op 10 november. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.