Brucargo met groepspaviljoen op Air Cargo Americas in Miami

Nieuws, Logistiek
Melanie De Vrieze

Air Cargo Americas vond dit jaar plaats in Miami van 29 tot 31 oktober. De beurs brengt verschillende spelers uit de luchtvracht en logistieke sector samen om ervaringen uit te wisselen over de uitdagingen in de cargo-industrie.  

Brucargo gaat om de twee jaar naar de beurs. Ook dit jaar was de community aanwezig met een beursstand. “We doen dat met een groepspaviljoen voor de hele Brucargocommunity”, legt Steven Polmans, directeur cargo & logistics bij Brussels Airport, uit. “Tal van nieuwe bedrijven uit de community waren aanwezig. Hiermee geven we hen de kans om contacten te leggen en zaken te doen.” 

Poort naar Zuid-Amerika

Nog meer dan een congres is Air Cargo Americas vooral een beurs om de banden aan te halen en zaken te doen. “We waren er om verschillende redenen”, zegt Polmans. “Het is de enige noemenswaardige cargobeurs in Noord- en Zuid-Amerika. Miami is sowieso de poort naar Zuid-Amerika.” Die Zuid-Amerikaanse connectie is voor Brucargo belangrijk. Twee rechtstreekse klanten, Avianca Cargo en Latam, vliegen vanuit Zuid-Amerika via Miami naar Brussel. “Die routes zijn belangrijk voor ons.” Daarnaast heeft Brucargo ook een goede samenwerking met Pharma.aero, dat door Brussels Airport en Miami International Airport werd opgericht. “Bovendien zet Miami sterk in op bederfbare goederen (perishables) en e-commerce, twee segmenten die ook voor onze regio belangrijk zijn.”

Melanie De Vrieze