Vlaamse haventop op ‘fact finding mission’ in VS

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

Met veertien zijn ze, de Belgische delegatie havenprofessionals die deze week in de VS op ‘fact finding mission’ gaan. Op de deelnemerslijst een ware who’s who van de Antwerpse havenbedrijven en maritieme administraties: Nathalie Balcaen en Tim Vereecken (MDK), Marc Beerlandt (MSC), Philip De Mulder (Taste Invest), Jorik Rombouts (Rombit), Jan Van Dooren (Port+), Katrien De Smet (Manuport Logistics), Rudi Janssens en Ilse Himpe (SAS), Olivier Van Horenbeeck en Renate Hufkens (Growth Inc), Hans Haverbeke, Filip Vandenbussche en Wim Dillen (Port of Antwerp).

Vanuit de VS biedt Dillen een inkijkje in het drukke programma. Maandag stond in Washington een  bezoek van en meetings met US Customs Department op de agenda. Er waren die dag eveneens bezoeken aan Census, German Marshall Fund en de Belgische ambassade, waar ook de groepsfoto werd genomen. Dinsdag stond in het teken van een bezoek en meeting met Marad (US Maritime Administration) en doorreis naar Raleigh NC. Woensdag was er het bezoek aan en de dagvullende meeting met SAS Institute HQ in Cary.

Gala

Vandaag zet het gezelschap koers naar New York voor een meeting met Port of New York & New Jersey en een bezoek aan de residentie van de consul-generaal van België. Vrijdag is er in New York nog het bezoek aan de Nyshex en  een galadiner bij de Belgisch-Amerikaanse kamer van koophandel Belcham.

“Zeer vruchtbare en interessante meetings so far, over topics van innovatie en technologie, Smart Port en Cities, safety & security, mobility”, geeft Dillen mee. “We hebben sterke banden gecreëerd en/of verstevigd met alle organisaties. Zo kunnen we een transatlantische samenwerking verder uitbouwen, ook in moeilijkere tijden van handelsoorlogen en groeiend protectionisme.”

Michiel Leen