Transportbedrijf Magellan Road failliet verklaard

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren

Het transportbedrijf Magellan Road uit Sint-Truiden is eind vorige week failliet verklaard door de rechtbank in Hasselt. Volgens de informatie die wij konden inwinnen, is het moederbedrijf Magellan Logistics niet betrokken.

Magellan Road was, samen met het bedrijf Pekotra uit Litouwen, de afdeling wegvervoer van Magellan Logistics. Dat bedrijf is in 2012 ontstaan door de overname van het Waalse transportbedrijf Wins door Verbiest Transport uit Sint-Truiden. Enkele maanden daarna werden ook de failliete transportactiviteiten van de groep De Dijcker overgenomen. Op dat hoogtepunt beschikte de onderneming van Pieter Thierie over 200 trekkers en 300 trailers. Ze had ook in totaal 30.000 m² opslagruimte in Courcelles en Baudour.

Volgens de gegevens die op de website van Magellan Logistics staan, beschikten Magellan Road en Pekotra nog over 80 trekkers en 120 trailers. Hoeveel het failliete bedrijf er nog had, konden we niet vernemen. Volgens curator Patrick Bussers uit Diepenbeek is de inventaris nog niet afgerond. Het was de bedoeling om die gisteren donderdag te ondertekenen, maar dat is uitgesteld.

Volgens de curator is enkel Magellan Road failliet verklaard. Over Magellan Logistics onthield hij zich van elke commentaar. Ook over de reden van het faillissement wou hij zich niet uitspreken.

Uit de gegevens in het Staatsblad blijkt dat begin dit jaar Magellan Road een verandering van zaakvoerder kende.

In het Staatsblad staat ook dat Magellan Logistics begin oktober werd omgevormd tot een bvba en dat de maatschappelijke naam van de onderneming gewijzigd is in MGL Logistics.

Wij probeerden het bedrijf te bellen, maar niemand nam op.

Philippe Van Dooren