Rotterdam lanceert track & trace app voor containers (+ video)

Nieuws, Logistiek
Adrie Boxmeer

Het handmatig verzamelen van informatie kan leiden tot (kostbare) fouten en vergt doorgaans veel tijd. ‘Boxinsider’ maakt hieraan een einde. Gebruikers van de app kunnen op basis van statusinformatie van schepen en inland- en deepsea-terminals containers volgen. Wanneer komen de schepen aan of vertrekken ze? Wanneer worden ze gelost? Wanneer vertrekt de container bij de terminal? Gebruikers worden gewaarschuwd bij vertragingen en verstoringen. Boxinsider werkt als een stand alone applicatie, maar kan worden geïntegreerd met bestaande systemen.

Ambitie

“Als ik online een boek bestel, kan ik vrijwel ‘live’ volgen waar het pakketje zich bevindt”, licht president-directeur Allard Castelein van Havenbedrijf Rotterdam vandaag in een persbericht toe. “Met Boxinsider presenteren we nu ook voor containers zo’n oplossing. Hierdoor maken we onze haven nog efficiënter, veiliger en betrouwbaarder. Het past in onze ambitie om ’s werelds Smartest Port te zijn.”

Adrie Boxmeer