Rhenus Logistics verwerft multipurpose-terminal Smet in haven Brussel

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

Het bedrijf Smet werd opgericht in 1927. Het beschikt in de Brusselse voorhaven over een multimodale terminal met een kade van 800 meter. Doe kan zeeschepen met een diepgang tot 5,80 meter ontvangen. De terminal heeft een aftakking naar het spoornet.

Aansluitend aan de terminal is er opslagmogelijkheid in gesloten magazijnen en in open lucht.

Uitgebreid dienstenpakket

Rhenus Logistics zal vanop de terminal een uitgebreid dienstenpakket aanbieden zoals containerbehandeling, stuffing en stripping, behandeling van bulk, conventionele lading en projectcargo, overslag, opslag, binnenvaartvervoer, shortseashipping, douaneformaliteiten en scheepsagentuur.

Dagelijkse leiding

De nieuwe terminal in het Rhenus Logistics-netwerk wordt geleid door Bart Van Rossen. Hij was tot nu toe divisiemanager van de afdeling General, Building & Construction en Project Cargo binnen Rhenus Logistics. Hij wordt ondersteund door het uitgebreide Rhenusnetwerk.

Koen Heinen