Rhenus Air & Ocean handelt samen met Vlaeynatie containers af

Nieuws, Logistiek
Adrie Boxmeer

Volgens commercieel manager Tim Borteel van Vlaeynatie moesten bedrijven die containers wilden laten vervoeren van en naar het magazijn van Vlaeynatie in Westdorpe, dat tot nu toe via verschillende transporteurs doen. “Dat hoeft nu niet meer. Ze kunnen dat doen via AWL, waardoor ze gebruik kunnen maken van het transportnetwerk van Rhenus Air & Ocean. We hopen dat het voor hen minder logistieke kommer en kwel betekent.” De joint venture bestaat sinds afgelopen zomer en heeft volgens Borteel al zo’n vijfhonderd containers afgehandeld.

Intermodaal vervoer

Vlaeynatie nam enige tijd geleden het transportbedrijf Swagemakers in Westdorpe over, dat zich met intermodaal vervoer van containers bezighoudt. Naast weg- en railtransport verzorgt Vlaeynatie via Swagemakers twee keer per week rechtstreeks vanuit Westdorpe een binnenvaartdienst naar Antwerpen en Rotterdam. Het bedrijf organiseert ook containervervoer voor de zeevaart via de havens van Antwerpen, Rotterdam, Vlissingen en Zeebrugge naar Scandinavië, het Verre Oosten en Zuid-Afrika.

Adrie Boxmeer