Parket houdt vangst van 1 ton coke drie maanden geheim

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

Volgens bronnen in Gazet van Antwerpen werden de drugs op 5 juli onderschept in een container cacao die werd gelost op Kaai 1742. De lading zou afkomstig zijn geweest uit de Ecuadoraanse haven Guayaquil en vervoerd zijn geworden door de ‘MSC Vaisnar R’, die een tussenstop maakte aan Kaai 1742. De lading drugs zou niet in sportzakken, maar wel in balen hebben gezeten en zou een ‘nettogewicht’ hebben gehad van zo’n 910 kilogram. 

Stennis 

Het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde, bevestigt aan Gazet van Antwerpen dat er inderdaad een partij drugs werd gevonden van zo’n 1.050 kilo. Meer commentaar wil het niet kwijt. Vast staat wel dat de verdwijning van de lading voor stennis zorgde in het drugsmilieu. Omdat de ontdekking van de omvangrijke lading door de douane op het moment zelf niet naar buiten werd gebracht, ontstond er ongerustheid in het wereldje over de whereabouts van de lading. 

Michiel Leen