Logflow neemt UGent spin-off Veltion over

Nieuws, Logistiek
Jonas Van Boxel

Het West-Vlaamse Logflow kondigde enkele maanden geleden aan uit te breiden met een nieuwe kantoortoren in Oostkamp. Het bedrijf is ook van plan het personeelsbestand te vergroten.

Met de overname van Veltion wordt verder ingezet op die groei. De spin-off van de UGent zet coaches in bij kmo’s om hun bedrijfsprocessen structureel te verbeteren. De nadruk ligt daarbij op ‘lean management’ en begeleiding op lange termijn.

Zelfde klanten

Die werkwijze wordt ook bij Logflow toegepast, maar dan op het vlak van IT, automatisatie en warehousing. De synergie tussen beide bedrijven laat Logflow naar eigen zeggen toe om het businessmodel ‘van ontwerp tot go-live’ nog krachtiger uit te bouwen voor projecten binnen productie en distributie.

“In het verleden werkten Logflow en Veltion geregeld bij dezelfde klanten”, klinkt het in de aankondiging. “Waar er toen eerder parallel gewerkt werd, bieden zij nu een geïntegreerde aanpak. Hierdoor is Logflow meer dan ooit gewapend om klanten beter te begeleiden bij hun uitdagingen van vandaag en morgen op het vlak van productie en logistiek.”

Het team van Veltion, dat een tiental mensen telt, zal ingeschakeld worden bij de trajecten van Logflow. Daarnaast is het de ambitie om Veltion verder uit te bouwen tot een krachtige divisie binnen Logflow. Voorlopig blijft Veltion opereren vanuit zijn kantoren in Gent. Bij de ingebruikname van het nieuwe Logflowgebouw in Oostkamp, eind 2020, zullen beide diensten fysiek versmelten.

Jonas van Boxel