Lineas herschikt managementteam met nieuwe CCO en COO

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

Van het oorspronkelijke managementteam van Lineas blijft enkel CEO Geert Pauwels nog aan boord. Volgens woordvoerder Raphaël de Visser hadden zowel Bruynseels als Vos twee jaar geleden al aangegeven dat ze pasten voor de volgende ontwikkelingsfase van het spoorbedrijf. Zij speelden beiden een cruciale rol in de succesvolle herstructurering van B-Cargo, de rebranding van B-Logistics naar Lineas en de lancering van het Europese Green Xpress Network. Vos vertrekt binnenkort, Bruynseels blijft nog even aan. Waar zij naartoe trekken, is momenteel nog niet duidelijk. Hun opvolgers staan ondertussen al klaar.

Eerder dit jaar vervoegde Danny Vanspringel, ex-Brussels Airlines, de rangen van het spoorbedrijf als aankoopdirecteur. Jan De Raeymaeker, eveneens ex-Brussels Airlines, kwam in mei aan boord als CFO.

Kurt Coffyn en Lars Redeligx

Kurt Coffyn begint eind deze week al aan zijn nieuwe opdracht als COO bij Lineas. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in het leiden van complexe end-to-endbevoorradingsketens in multinationals zoals Cargill, Barry Callebaut, Ontex, Stanley en General Electric.

Lars Redeligx komt pas begin 2020 in dienst als CCO. Hij leidde eerder commerciële teams bij onder meer luchtvrachtafhandelaar LSG Group, Brussels Airlines en Lufthansa.

Lineas zegt zich met de herschikking van het management klaar te stomen voor verdere Europese expansie. De voorbije jaren boekte de spooroperator een gestage groei van 10%.

Naast het managementteam werden nog een aantal nieuwe mensen aangetrokken. Recent was dat het geval voor Alban François. Deze voormalige cargodirecteur bij Brussels Airlines, nadien nog aan de slag bij groentengroothandel Greenyard, wordt verantwoordelijk voor controlling.

Koen Heinen