Liefkenshoektunnel vannacht dicht voor werken

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

Ter hoogte van de Liefkenshoektunnel in Antwerpen werkt Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, aan de hoogspanningslijnen. De werken vinden plaats tijdens de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 oktober 2019. Om die veilig te laten verlopen, wordt tussen 23.00 uur en 5.00 uur de Liefkenshoektunnel in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer met uitzondering van de hulpdiensten.

Bovengronds worden de Sint-Annalaan en Oudendijk afgesloten. Doorgaand verkeer tussen Gent en Nederland wordt omgeleid via de Ring rond Antwerpen (R1). Verkeer richting de Haven van Antwerpen wordt omgeleid via de A12 Bergen-op-Zoom en de E34 Brugge. De Liefkenshoektunnel wordt om 5.00 uur weer opengesteld voor alle verkeer.

Brabo II 

De werken maken deel uit  van het Brabo II-project. Elia verwijdert verschillende elektriciteitsdraden uit enkele masten ter hoogte van de Liefkenshoektunnel en de Sint-Annalaan. Op lokaal niveau versterkt Elia met Brabo de capaciteit van het net. Dat moet de elektriciteitsbevoorrading garanderen bij het toenemende elektriciteitsverbruik in de haven van Antwerpen. Op nationaal en internationaal niveau versterkt het project de Noord-Zuid-as van België en het internationale Europese elektriciteitsnet. Dit verbetert volgens Elia de mogelijkheden van internationale marktwerking en vermindert de afhankelijkheid van het Belgische productiepark.

Michiel Leen