Jurgen Vermeire nieuwe managing director van transportbedrijf LVT

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren

Vermeire komt over van De Decker – Van Riet uit Londerzeel, waar hij 19 jaar werkte. Eerst was hij er operations manager en daarna zes jaar lang business unit manager van de tanktransportafdeling. Die is gespecialiseerd in chemische producten. De andere businessunit van het bedrijf is openbaar vervoer (De Lijn).

De functie van managing director was bij LVT sinds februari vacant nadat Bryan Beutels naar Kuehne + Nagel Belgium was overgestapt, waar hij head of business development werd.

Groupe Charles André

LVT is gespecialiseerd in het bulkvervoer van onder meer brandstoffen, gassen en gevaarlijke producten in tankwagens en tankcontainers. Het bedrijf is een onderdeel van de Franse Groupe Charles André.

Die groep, nog steeds in handen van de familie André, is een discrete reus. De groep is actief in bulkvervoer, autotransporten, gecombineerd vervoer, wegtransportvoeding, general cargo en bouwmaterialen, tank cleaning, logistiek en opslag. Groupe Charles André telt 85 dochterbedrijven in 16 landen. Ze maakt geen cijfers bekend, maar naar schatting bedraagt de omzet 1,3 miljard euro.

Philippe Van Dooren