Imes Dexis neemt onderdelenleverancier Central Auto in Antwerpen over

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

Imes Dexis is Belgisch marktleider in het zogenaamde MRO (maintenance, repair, overhaul)-segment. Door Central Auto over te nemen, wil het bedrijf een zo volledig mogelijk pakket diensten aanbieden aan bedrijven in de haven van Antwerpen. Central Auto, dat in 1945 begon als handel in auto-onderdelen, groeide in de afgelopen decennia uit tot leverancier van industriële benodigdheden voor de haven van Antwerpen, naast een hydraulica-afdeling en een persluchtcentrum. Het familiebedrijf geldt als een ‘onestopshop’ voor de Antwerpse havenindustrie. Toch was een overname door Imes Dexis opportuun, zo blijkt. 

Internet of things

“De MRO-sector staat voor een grote uitdaging. Door de sterke digitalisering van de industrie en de opkomst van het ‘Industrial Internet of Things’ is het aanbieden van onderdelen alleen niet langer voldoende”, weet Joël Toremans, algemeen directeur bij Imes Dexis. “Bedrijven hebben nood aan een geïntegreerde 360 gradenaanpak, die voor elk deel van de supplychain een oplossing aanbiedt. Als integrated supplychainspecialist bieden we de nodige hulp en begeleiden we bedrijven in hun transitie naar Industrie 4.0. Om deze missie op nationale schaal waar te maken, hebben we de juiste partners nodig. Central Auto heeft jarenlange ervaring in het toeleveren van onderdelen aan de Antwerpse havenbedrijven en voegt specialisaties aan ons assortiment toe die wij slechts in beperkte mate hadden, zoals pneumatische gereedschappen, pompen en hydraulische verbindingen. Op alle niveaus is dit een zeer complementair verhaal.” 

Stabiliteit

Voor Central Auto biedt de overname stabiliteit voor de toekomst en groeimogelijkheden. ““Er zijn meerdere redenen waarom we met Imes Dexis rond de tafel zaten”, zegt Bruno Genbrugge, verantwoordelijk voor de pneumatische divisie van Central Auto. “Wij zijn inderdaad vooral op Antwerpen gericht. Dankzij deze overname krijgen we via het nationale distributienetwerk van Imes Dexis toegang tot heel België. Daarnaast moeten we in tijden van digitalisering en automatisering krachten bundelen om hierop te anticiperen. Tot slot kunnen we dankzij de overname ook de toekomst van ons bedrijf garanderen aan alle personeelsleden, klanten en leveranciers.”

Imes Dexis is op het overnamepad: vorige maand nog nam het bedrijf Eltec System over, dat onderhoudsdiensten levert aan de Belgische industrie.

Michiel Leen