Hupac trekt spoordienst Zeebrugge-Novara door tot noordoost-Italië

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

De nieuwe terminal in Pordenone werd eind juli van dit jaar in gebruik genomen en wordt door Hupac ontwikkeld tot een belangrijk intermodaal platform voor noordoost-Italië. Vanop de terminal is er een rechtstreekse verbinding naar de haven van Duisburg en een verbinding naar de terminal van Hupac in Novara in het noorden van Italië. Tussen Novara en Pordenone zijn er twee roundtrips per week. In Novara is er aansluiting naar het Europese netwerk met onder meer de C.RO-terminal in Zeebrugge.

Momenteel behandelt de terminal in Pordenone zeven treinen per week. Dat volume wordt op korte termijn opgetrokken naar veertig.

Zeebrugge

De verbinding tussen Zeebrugge en Novara telt sinds begin dit jaar al negen roundtrips per week. Gezien het grote succes van deze verbinding werd de frequentie al meerdere keren opgetrokken. Vanop de C.RO-terminal is er bovendien aansluiting op de ferrydiensten van Cobelfret Ferries naar onder meer Killingholme en Purfleet. De spoorverbinding is geschikt voor megatrailers (P400).

Koen Heinen