Groep Trafuco breidt containerdepot Luithagen in Antwerpen fors uit

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren

NDB Logistics behoort al sinds 2001 tot de groep Trafuco en sinds 2008 legt het bedrijf zich toe op containervervoer. “Vandaag is het een van de grootste onafhankelijke containervervoerders in de haven van Antwerpen. Het bedrijf heeft een uitsluitend Belgische payroll”, stelt gedelegeerd bestuurder Marc Van den Broeck. Het zet een tachtigtal combinaties per dag in, waarvan zo’n zeventig eigen trekkers zijn.

De site is de uitvalsbasis in de haven van Antwerpen voor de Trafucogroep, die in Schelle haar hoofdzetel heeft. “De concessie in de zone Luithagen, die zopas bijna in omvang verdubbelde, combineert verschillende functies. Naast de behandeling en stockage van containers dient de site als uitvalsbasis in de haven voor de vrachtwagens van NDB Logistics en Trafuco. Er is ook een vloeistofdichte plaat voor het overpompen van vloeistoffen, wat occasioneel kan gebeuren. Wij hebben er eveneens een garage voor onderhoud en herstellingen en een nieuw tankstation”, voegt Philip Van den Broeck toe. Hij staat sinds begin dit jaar aan het hoofd van de containeractiviteiten van Trafuco/NDB Logistics.

“De site dient voor de eigen activiteiten, maar ook concullega’s kunnen er een beroep op doen als containerdepot, voor het tijdelijk stallen van containers en materiaal. De terreinen zijn omheind en hebben camerabewaking en toegangscontrole”, zegt Van den Broeck nog.

“Dankzij de uitbreiding krijgt de site ook een meer strategische invulling. Het wordt mogelijk om nauwer samen te werken met klanten in de buurt en gemakkelijker om nachttransporten te organiseren”, stelt Serge De Wolf, CEO van Trafuco, nog. Volgens hem maakt deze basis in de haven het ook mogelijk om de ‘first and last mile’ bij het multimodale vervoer in de Antwerpse haven beter te organiseren. “Dit is dan ook een focus voor de toekomst”, zegt hij.

Philippe Van Dooren