Gazellen: Bleckmann, Tailormade en DVM Trans snelste groeiers

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren

Voor de prijs van de Gazellen gelden drie maatstaven: omzet, personeel en cashflow. Er zijn drie categorieën: grote bedrijven met een omzet van meer dan 10 miljoen in 2014 (vijf jaar geleden dus), middelgrote bedrijven met een omzet tussen 1 miljoen en 10 miljoen, en kleine bedrijven met een omzet tot 1 miljoen euro. 

Grote bedrijven

Bij de grote bedrijven ging de prijs naar Bleckmann Logistics België uit Kruishoutem, die in de logistiek voor fashion & lifestyle e-commerce een steile opgang kent (zowel in België als in Nederland). Vorig jaar stond het bedrijf op de tweede plaats en een jaar eerder op de derde. H.Essers International uit Genk werd tweede en Weerts Supply Chain uit Milmort (Herstal) derde.

Voor Bleckmann nam chief sales officer Philippe Desmedt de prijs in ontvangst (in het midden op de eerste foto).

Middelgrote bedrijven

In de categorie middelgrote bedrijven ging de trofee naar Tailormade Transport. Dit is binnen de groep een vrij kleine afdeling, zegt Bert Vandecaveye, de CEO van de Gentse onderneming (midden op de tweede foto). Jacobs uit Genk en Alders Bulk Logistics uit Pelt (dat onlangs aankondigde Haesaerts Intermodal te willen overnemen) werden respectievelijk tweede en derde.

Kleine bedrijven

Bij de kleine bedrijven ging de trofee naar DVM Trans uit Diksmuide. Dilissen Logistics uit Pelt en LDM Transporten uit Roeselare beklommen de tweede en de derde trede van het podium.

Zaakvoerder Dieter Vanoverberghe van DVM Trans staat links op de derde foto.

Gazellen

De Gazellen werden dinsdagavond uitgereikt na afloop van de eerste dag van de vakbeurs Transport & Logistics in Antwerp Expo. Het event wordt georganiseerd door TransportMedia in samenwerking met Trends TOP en Easyfairs.

Philippe Van Dooren