Flows Logistics Thesis of the Year: Charlotte Verbeeck over Cummins

Nieuws, Logistiek
Melanie De Vrieze

Tijdens haar studie Business Management – Logistiek aan Thomas More was Charlotte Verbeeck ervan overtuigd dat haar toekomst in de luchtvracht lag. Maar naarmate haar studie vorderde, hoe meer ze merkte dat vooral supplychain haar boeide. “Dat staat het dichtst bij mensen en daarin kun je echt het verschil maken.”   

Inboundproces

Ze kreeg de kans om in Zuid-Afrika stage te lopen in een regionaal distributiemagazijn van motorenfabrikant Cummins. “Voor mij was dat een fantastische ervaring, want ik kwam op de supplychainafdeling terecht. Later wil ik in het buitenland werken, dus alle puzzelstukken vielen mooi samen.”

In haar eindwerk bekeek ze hoe ze het inboundproces kon optimaliseren. “Bij Cummins wisten ze dat er iets scheelde aan hun doorlooptijd. Wat dat precies was, was voor hen een raadsel.” De eerste twee tot drie weken heb ik alleen maar rondgekeken en iedereen op de werkvloer gevolgd. Daarna tekende ik de verschillende processen uit om te zien waar ik optimalisatie kon doorvoeren. Mijn stage en thesis hebben de top van Cummins wakker geschud. Ze beseften dat niet alleen door de medewerkers bepaalde zaken trager verliepen, maar ook door het proces of zelfs gewoon de lay-out.” 

Wereld van verschil

Het unieke aan de bachelorproef is dat Charlotte Verbeeck op verschillende manieren naar het proces keek en op verschillende vlakken aanpassingen voorstelde. “Dat gaat over zowel de methode waarop mensen werken, als het proces en meer structurele dingen”, legt ze uit. “Mijn onderzoek is niet wereldschokkend, maar het maakt voor de medewerkers wel een wereld van verschil. Het welzijn van de werknemers is het belangrijkste voor mij. De operatie staat of valt met de mensen op de vloer. Intussen zijn al enkele van de voorstellen geïmplementeerd, maar nog niet allemaal. Dat vraagt tijd.”

Ze was aangenaam verrast door de nominatie. “Ik ben al heel blij dat ik genomineerd ben. Ik hoef niet per se te winnen, want ik ben trots op mijn project.” Intussen werkt ze bij DHL Supply Chain als graduate. “Om de zes maanden krijg je een nieuw project. Zo ervaar je zelf wat je het best ligt. Nu werk ik als supervisor in een farmamagazijn: het is een hele uitdaging, maar wel tof.”

Vipontbijt

Charlotte Verbeeck is met haar thesis een van de zes kandidaten voor de gloednieuwe Flowsaward. Het oordeel van de jury wordt op donderdag 17 oktober bekendgemaakt op het ontbijtevent van Flows tijdens de beurs Transport & Logistics. Uitzonderlijk kunt u op dat event ook als vip aanwezig zijn. Meer info over inschrijvingen, het vipontbijt en de uitreiking van de award vindt u hier

Melanie De Vrieze