Eerste vlucht Sichuan Airlines Cargo op Brussels Airport in november

Nieuws, Logistiek
Melanie De Vrieze

Steven Polmans, directeur cargo & logistics bij Brussels Airport (links op de foto), verwelkomde vorige week een delegatie van Sichuan Airlines, Sichuan Logistics en Chengdu Airport als voorbereiding voor de directe luchtvrachtoperaties tussen Chengdu en Brussel. Op de meeting waren vertegenwoordigers aanwezig van de douane, pharma.aero, Air Cargo Belgium, provincie Vlaams-Brabant (die een samenwerkingsakkoord heeft met Chengdu), pharma.be en be.commerce.

E-commerce en farma 

De eerste vlucht op 26 november zal verwelkomd worden met een traditioneel watersaluut. “Vanaf nu zijn er ook permanent twee lokale vertegenwoordigers van de luchtvaartmaatschappij in Brussel om de hele opstart te begeleiden. Het is geen verrassing dat vanuit China e-commerce en vanuit België farma de belangrijkste handelswaren zijn waar naar gekeken wordt op korte en lange termijn”, zegt Polmans. 

Vertraging

Sichuan Airlines Cargo is de eerste Chinese vrachtmaatschappij die op Zaventem vliegt. De opstart werd al een paar keer uitgesteld. Sichuan Airlines Cargo liep eerder vertraging op met het behalen van de nodige vergunningen en slots. Daarnaast was er achterstand bij de levering van de Airbus A330-cargovliegtuigen die de maatschappij wilde inzetten.

Melanie De Vrieze